Annonce
Fyn

Langelænderne tjener mindst: Hjælp på vej til alle fynske kommuner

Arkivfoto: Steffen Ortmann/SCANPIX 2004)
Fynboerne tjener ikke så mange penge som i øvrige landsdele, og det betyder færre skattekroner til kommunekasserne, men penge er på vej fra andre kommuner og staten
Annonce

Langelænderne har landets laveste indkomster, mens beboerne i Middelfart Kommune er de fynboer, der i gennemsnit tjener mest. Det viser nye tal for udskrivningsgrundlaget, der er de skattepligtige indkomster.

På listen over de højeste udskrivningsgrundlag ligger Middelfart dog kun som nummer 33 af landets 98 kommuner. Gentofte er i top med et gennemsnitlig udskrivningsgrundlag per borger på 329.264 kroner mod Middelfarts 174.880 kroner. Og helt i bund altså Langeland med 152.409 kroner. Folk uden indkomst som børn tæller også med.

Generelt er skattegrundlaget lavt på Fyn, og det var glade fynske borgmestre, da udligningsreformen faldt på plads i Folketinget i maj og på en ny måde fordeler penge mellem landets rige og fattige kommuner.

Nu har kommunerne fået at vide, hvad de helt konkret får i udligning og statslig tilskud i 2021. Ærø får det største tilskud per indbygger og Middelfart det laveste, men alle får flere penge end i år. Den største højdespringer er Kerteminde med et tilskud, der per indbygger er 4.717 kroner. højere end i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce