Annonce
Odense

Lang vej gennem systemet: Forvaltning har ikke taget stilling til ansøgning

Rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen Søren Windell (K) har svært ved at se, hvordan der kan blive råd til, at flere senhjerneskadede borgere i Odense kan få et tilbud på Tarup Gl. Præstegaard.  Foto: Michael Bager
Tarup Gl. Præstegård søgte allerede i januar om lov til at lade pensionister fortsætte i samværs- og aktivitetstilbuddet, men kommunen har endnu ikke taget stilling i sagen.
Annonce

Odense: Et ikke-svar er næsten værre end et afslag.

Sådan siger forstander på Tarup Gl. Præstegård Bodil Mærsk, der sammen med sin bestyrelse allerede i januar søgte Odense Kommune om lov til at ændre den selvejende institutions vedtægter, så stedets brugere kunne få lov til at fortsætte i aktivitets- og samværstilbuddet, efter de har nået folkepensionsalderen.

Siden har ansøgningen tilsyneladende siddet fast i systemet. Måske på grund af Covid-19 situationen, gætter Bodil Mærsk.

- Men det værste er faktisk, at jeg ikke ved, hvad jeg skal svare brugerne og deres pårørende, der er bekymrede for, hvad der skal ske. Jeg kan kun sige, at vi har sendt en ansøgning til kommunen, og at jeg ikke ved mere, siger hun.

I marts var et møde om emnet ellers planlagt med en konsulent fra kommunen, men det blev aflyst i næsten samme øjeblik, som statsministeren tonede frem på landets TV-skærme og lukkede landet ned.


Det værste er faktisk, at jeg ikke ved, hvad jeg skal svare brugerne og deres pårørende, der er bekymrede for, hvad der skal ske. Jeg kan kun sige, at vi har sendt en ansøgning til kommunen, og at jeg ikke ved mere.

Bodil Mærsk, forstander Tarup Gl. Præstegård


Annonce

Svar i næste uge

Siden har der i august været et møde, hvor sagen endnu en gang er blevet fremlagt, og også rådmand Søren Windell er blevet gjort opmærksom på, at Tarup Gl. Præstegård ønsker at udvide målgruppen.

Men endnu har man på Tarup Gl. Præstegård intet hørt.

Til Fyens Stiftstidende lyder beskeden fra Ældre- og Handicapforvaltningen, at der endnu ikke er taget stilling til, hvordan man forholder sig til ansøgningen, men at der vil blive set på sagen i denne uge. Hvornår den selvejende institution får et svar er endnu uvist.

Uvist er det også, om den når det politiske niveau.

Rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen Søren Windel (K) har umiddelbart svært ved at se, hvordan man finder den ekstra finansiering til at udvide målgruppen.

- Det var noget af det, jeg kæmpede for til budgetforhandlingerne, men forligspartierne har kun tilgodeset vores borgere på plejehjem, lyder det fra Søren Windell.

Sagen er den, at der ikke findes andre målrettede tilbud til senhjerneskadede i Odense Kommune efter pensionsalderen, og det ærgrer rådmanden:

- Det er et spørgsmål om prioritering. De borgere her er utrolig afhængige af andres hjælp, og hele det specialiserede socialområde, som det hører under, har været underprioriteret i mange år, siger Windell.

Han mener, at det også af hensyn til ægtefællerne bør være muligt for pensionister at få lov at blive i tilbuddet.

- Der er behov for aflastningstilbud, der både er til gavn for borgerne og for de pårørende, siger ældre- og handicaprådmanden.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce