Annonce
Erhverv

Lang vej fra projekt til implementering: Vi går helst med både livrem og seler

- Vi er hele tiden nysgerrige, men også kritiske overfor implementeringen af ny teknologi, som VR stadig er. Vi skal først og fremmest passe på patienter og personale, så vi går helst med både livrem og seler, forklarer Rikke Lyngholm Christensen, der er daglig leder af Center for Innovativ Medicinsk Teknologi på OUH. Foto: OUH/ Winnie Synia
Selv om partnerne har arbejdet tæt sammen under udviklingen af VR Trainer, er det at gå fra projektfase til reel implementering alligevel en lang proces, siger Rikke Lyngholm Christensen, der er daglig leder af Center for Innovativ Medicinsk Teknologi på OUH.

Odense: Et tæt samarbejde mellem private virksomheder og sundhedssektoren er nøglen til succes, når det handler om at udvikle nye løsninger og tage ny teknologi i brug på området.

Det understreger Rikke Lyngholm Christensen, der er daglig leder af CIMT, Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, på OUH.

Et tæt parløb under udviklingen af nye løsninger sikrer, at de bliver tilpasset den virkelighed, de skal fungere i, og samtidig tester det virksomhedernes vilje og evne til at justere deres løsninger til det miljø, de skal ud i. Det giver løsningen større værdi og øger chancen for reel implementering, når udviklingsfasen er overstået.

Annonce

Ny teknologi påvirker ikke altid kun et hjørne af en afdeling, der kan være afledte konsekvenser for behandlingen, for patienterne eller for kolleger. Og vi skal tænke ind, hvad der sker, hvis teknologien tages i brug til en anden type af patienter og i en anden afdeling, og tingene vokser.

Rikke Lyngholm Christensen, daglig leder af Center for Innovativ Medicinsk Teknologi på OUH

Men selv om den del, som i VR Trainers tilfælde, fungerer godt, venter alligevel en lang proces, før et egentlig salg kan blive en realitet. En proces, der overraskede de to iværksættere, men som Rikke Lyngholm Christensen forklarer med behovet for at tænke alle scenarier igennem og godkende et eventuelt indkøb på flere niveauer.

- Vi er hele tiden nysgerrige, men også kritiske overfor implementeringen af ny teknologi, som VR stadig er. Vi skal først og fremmest passe på patienter og personale, så vi går helst med både livrem og seler. Det ændrer arbejdsgange, og hvem har ansvaret, hvis det efterfølgende viser sig at ændre ting til det dårligere? I udviklingsfasen arbejder man i et meget begrænset projekthjørne, og der er altid andre regler og krav, når du går fra et projekt til implementering i praksis. Man kan godt have gjort sig nogle gode overvejelser og føle sig velforberedt og alligevel møde nogle overraskelser, siger hun.

I VR Trainers tilfælde kunne det for eksempel handle om hygiejnen i forbindelsen med brugen af brillerne, opladning af dem, oplæring af personalet i brugen af dem og spørgsmålet om, hvem der har ansvaret, hvis de går i stykker.

- En ting er at være system-ejer og stå for tre briller i én afdeling, men hvad så, når det handler om 300 briller på forskellige afdelinger, spørger Rikke Lyngholm Christensen.

Den gode nyhed for de virksomheder, der gerne vil ind i sundhedssektoren er, at det bliver nemmere, når deres løsninger først er kommet gennem systemet første gang i forhold til jura, data og sikkerhed.

- Vi er nødt til at tænke længere frem. Ny teknologi påvirker ikke altid kun et hjørne af en afdeling, der kan være afledte konsekvenser for behandlingen, for patienterne eller for kolleger. Og vi skal tænke ind, hvad der sker, hvis teknologien tages i brug til en anden type af patienter og i en anden afdeling, og tingene vokser, siger Rikke Lyngholm Christensen.

Hun fortæller, at man på OUH hele tiden arbejder med at blive bedre til at vidensdele og lave standardprocedurer, så man ikke skal starte fra scratch, hver gang en ny virksomhed vil på banen med en løsning, men at processen fra udvikling til reel implementering ikke nødvendigvis kan blive meget kortere.

Annonce

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt på et år

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

OB

14.000 til pokalfinalen- så mange fynboer har aldrig tidligere set OB i en kamp i dette årtusinde

Annonce