Annonce
Nyborg

Lang vej endnu for aktivitetspark i Nyborg

Illustrationen viser aktivitetsparken, som den kan komme til at se ud - med løbebane, boldbur, legeplads og en hel række udendørs fitnessredskaber. Den store, grå bygning er Kampsportens Hus, der ligger ud til Vestergade i Nyborg. Grafik: Uno Koncept A/S.
  • Byråd er parat til at bruge 700.000 kroner på projekt ved Kampsportens Hus og HF/VUC i Nyborg. Men det er kun første skridt.

Nyborg: Tidligere i år blev en skatebane indviet ved Nyborg Hallerne, og den har tilsyneladende opfyldt et stort behov. Og måske er der inden for en overskuelig fremtid endnu et tilbud på vej om udendørs fitness og motion, der kan appellere til børn og unge såvel som voksne.

Gennem efterhånden et par år har HF&VUC Fyn Nyborg samt Kampsportens Hus nemlig leget med tanken om at bygge deres helt egen aktivitetspark, der skal være åben for alle.

I forbindelse med aftalen om næste års budget er byrådets partier blevet enige om at afsætte 700.000 kroner som medfinansiering af projektet. Samtidig er der politisk enighed om, at kommunen stiller et areal ved Kampsportens Hus til rådighed.

Tanken er, at aktivitetsparken skal rumme en 150 meter lang løbebane samt en lang række udendørs redskaber, som kan bruges til at dyrke alt fra crossfit og parkour til boldspil og leg for de mindste.

Lars Bergholdt (til højre) er formand for den nystartede forening bag aktivitetsparken i Nyborg. Her ses han sammen med Mikael Tipsmark fra Kampsportens Hus på det areal, som kommunen har stillet til rådighed. Foto: Kasper Riggelsen

Formand: En god start

Der er dog endnu lang vej, før man kan sætte spaden i jorden, erkender Lars Bergholdt, der er formand for "Forening til fremme af et aktivt outdoor miljø med aktiviteter centralt placereret i Nyborg" under Kampsportens Hus.

- Det, at kommunen har valgt at bruge 700.000 kroner, er bestemt en god start. Men vi taler om et projekt til omkring fire millioner kroner, og vi er først lige begyndt at undersøge, hvilke fonde der kan være relevant at søge, forklarer han og tilføjer, at Realdania og AP Møllerfonden kunne være et godt bud.

Ud over at skulle have finansieringen på plads, vil projektet også kræve, at man får de nødvendige tilladelser, påpeger afdelingsleder på HF&VUC, Anders Munch Hansen.

Allerede i december sidste år gennemførte Østfyns Museer en forundersøgelse af arealet, og man gjorde faktisk en stribe interessante fund, blandt andet spor efter en bebyggelse fra middelalderen.

Men kan det kan lade sig gøre at anlægge aktivitetsparken på en måde, så man undgå at komme i konflikt med fortidsinteresserne, fortæller afdelingslederen, der blandt andet ser projektet som en oplagt mulighed for at understøtte den særlige adventurelinje på HF.

Annonce

Åben for alle

Både han og foreningens formand understreger dog, at aktivitetsparken skal kunne bruges af alle og enhver, også dem der ikke går på HF eller er medlem af en af foreningerne i Kampsportens Hus.

- Vi ser for os, at parken kan blive et samlingspunkt for alle, der har interesse i at dyrke udendørs fitness. Det ville for eksempel være oplagt, at beboere i Sprotoften benyttede sig af tilbuddet, fordi det ligger så tæt på, siger Lars Bergholdt.

Ifølge foreningens egen tidsplan håber man på at kunne indvie første etape af den nye park i foråret 2018, mens resten følger i slutningen af året. Det drejer sig om legepladsen og et såkaldt boldbur, der er en multibane med et net over, så bolden ikke kan ryge ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce