Annonce
Middelfart

Lang tur: Tvillinger går 2100 kilometer

20-årige Anders Toft Braun indleder fredag en gåtur på 2100 kilometer gennem Europa til Milano på miljøvenlig ekspedition. Privatfoto.

Enæggede tvillinger fra Middelfart skal ud på en 120 dage lang vandretur gennem Europa til målet i Milano. Undervejs dyster deltagerne i eneloop ekspedition 2100 om 40 forskellige opgaver.

Middelfart: De enæggede tvillinger Anders og Kasper Toft Braun kan få brug for at lade batterierne op undervejs på den 2100 kilometer lange vandretur ned gennem Europa til italienske Milano. Men der er hjælp at hente på ekspeditionen, som er opkaldt efter Panasonics miljøvenlige og genopladelige eneloop-batterier.

Tvillingernes hold har navnet Team Purple. Ekspeditionen indledes i København 23. juni, og derefter går turen gennem en lang række byer i Tyskland, Frankrig og Italien. Målet er at nå til Milano med flest mulige point, som optjenes via krævende opgaver i fem byer.

- Når man får chancen for at deltage, gør man selvfølgelig alt, hvad man kan, for at kvalificere sig. Vi håber at sende et økologisk budskab og dermed inspirere andre, siger 20-årige Anders Toft Braun, der sammen med sin enæggede tvillingebror Kasper Toft Braun har forberedt sig i månedsvis. De tre hold er i år fra Danmark, England og Polen. Holdene er forsynet med batterier, der bruges som betalingsmiddel i byttehandler, samt vandreudstyr og en drone. /EXP

Annonce
20-årige Kasper Toft Braun indleder fredag en gåtur på 2100 kilometer gennem Europa til Milano på miljøvenlig ekspedition. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce