Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lang næse: Tandlægetyve stjal dyrt udstyr - men glemte det vigtigste

Charlotte Mogensen ejer tandklinikken på Søgaardsvej. Hun håber at tyvene bliver fanget hurtigst muligt. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
En lille gruppe tyve har natten til fredag stjålet tandlægeudstyr for 820.000 kroner fra klinik i Ringe. Tyvene glemte dog at tage den chip med, som får udstyret til at virke.

Ringe: Klokken er 22.14 om aftenen torsdag den 22. august. På Søgaardsvej i Ringe kører en bil om til den lille afsides parkeringsplads, som tilhører tandlæge Charlotte Mogensen. Glasset bliver fjernet fra vinduet ind til det ene af tandlægens to klinikrum. Alarmen går i gang.

Indenfor et minut finder tyvene blandt andet frem til en digital scanner til aftryk af tandkroner, og nedenunder finder de en fræser, som i hverdagen laver nye tænder af porcelænsklumper. Fræseren er for tung at slæbe op ad trappen igen, og gruppen får derfor også fjernet vinduet nede i tandplejernes opholdsrum. Tyvene er væk indenfor et par minutter - med tandlægeudstyr til en værdi af 820.000 kroner, men det er udstyr, som de ikke kan bruge.

Sådan lyder historien, hvis man spørger Charlotte Mogensen. Det er hende, der ejer tandlægeklinikken på Søgaardsvej. Hun vågnede fredag morgen, kiggede på sin mobiltelefon og så, at alarmen var gået, efter hun gik i seng aftenen før. Fyns Politi havde allerede været ude ved stedet. Da personalet mødte op på arbejde manglede de to vinduer, en scanner og en fræser. Tandlægeudstyret blev købt for fire år siden for 820.000 kroner, men for tyvene er det langt mindre værd.

- For at udstyret skal virke, skal man bruge en licenschip, og den har de ikke fået med, fordi den ikke sad i fræseren. De har egentlig bare en computer og en skærm, siger Charlotte Mogensen.

Licenschippen har Charlotte Mogensen sørget for at tage ud af fræseren, når hun er taget hjem fra arbejde på grund af det stigende antal tandlægeklinikker, som har oplevet indbrud. Men selvom udstyret er ubrugeligt for tyvene, står hun stadig tilbage uden det dyre udstyr, og det er på bekostning af patienterne.

- Så må man gøre de ting på gammeldags manér, og det går ud over patienternes komfort, lyder det fra Charlotte Mogensen.

- Det er da også bare træls, at man ikke kan få lov at have ting, konstaterer tandlægen.

Charlotte Mogensen forbereder sig allerede på at investere flere penge i røgkanoner og sikring af vinduer, så klinikken er bevæbnet til tænderne, hvis tandtyvene skulle komme tilbage.

Tyvene efterlyses af Fyns Politi, som man bør kontakte, hvis man har hørt eller set noget mistænkeligt.

Fyns Politi har tidligere oplyst, at værdien af det stjålne udstyr skulle være 980.000 kroner, men ifølge tandlæge Charlotte Mogensen er det altså købt for 820.000 kroner.

Annonce
Ruden ind til det ene klinikrum er blevet fjernet af tyvene og er indtil videre blevet sømmet til med plastik. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce