Annonce
Middelfart

Lang liste: 27 socialdemokrater vil i byrådet

Ud over Steen Dahlstrøm, som allerede i efteråret blev valgt som spidskandidat, har Socialdemokratiet 26 navne på listen over kandidater til kommunalvalget til november. Arkivfoto: Robert Wengler

Socialdemokratiet i Middelfart har ikke problemet med at få folk til at stille op til kommunalvalget til efteråret. Men kvinderne er klart i undertal.

Annonce

Nordvestfyn: Byrådets største parti, Socialdemokratiet, der sidder på 11 ud af 25 pladser, stiller igen med et stort antal kandidater, når der skal sættes kryds til kommunalvalget 21. november i år.

Da partiets fællesledelse holdt opstillingsmøde, meldte hele 26 medlemmer sig på banen til at flankere borgmester Steen Dahlstrøm, som i efteråret blev valgt som spidskandidat.

Steen Dahlstrøm glæder sig naturligvis over, at der er mange at vælge imellem.

- Vi har altid haft mange på vores liste, men det er da fint, for vi læser jo altid masser af artikler om, at det er blevet sværere og sværere at få folk til at stille op, siger borgmesteren, der giver et bud på, hvorfor det er lykkedes partiet at få så lang en liste.

- Jeg tror, det er det gode samarbejdsklima i byrådet, der er årsagen til, at folk godt vil gøre en indsats. Man skændes ikke i Middelfart, man diskuterer, og så finder man ofte en fælles løsning. Man arbejder sammen om at skabe resultater for ens medborgere, og jeg tror, at det er det, de fleste vil, forklarer han.

De stiller op for Socialdemokratiet

Spidskandidat og dermed nummer 1 på listen: Steen DahlstrømMiddelfart: Johannes Lundsfryd Jensen, Jens Backer Mogensen, Peter Storm, Finn Ole Christiansen, Sadie Raci Kajzazaj, Ulla Sørensen, Gert Petersen, Tadzudin Kasami, Susan Vangmand, Anja Reilev og Carsten Pedersen.

Ejby: John Kruse, Lars Vigsø, Dan Ljungar, Per Vismark, Alex Gren og Jacob Nielsen.

Nørre Aaby: Kaj Johansen, Esben Erichsen, Peter Björklund og Sigfred Pustelnik.

Strib: Allan Buch, Lars Frandsen og Mogens Kiersgaard Hansen.

DSU: Jonathan Kirkedal (nummer syv på listen) og Sofie Amalie Pedersen (nummer 21 på listen).

De resterende placeringer afgøres ved en urafstemning blandt medlemmerne.

Annonce

Blot fem kvinder

Trods 27 kandidater er blot fem af dem kvinder, og i den nuværende byrådsgruppe er samtlige 11 mænd.

- Der er plads til forbedring, men vi har kæmpet hårdt. Til gengæld har vi fem stærke kvinder, forklarer spidskandidaten, som understreger, at partiet i højere grad vil prioritere at få en kvinde valgt ind.

- Denne gang har vi forhåbentligt nogle kvinder, der også kan få stemmer af vælgerne til at komme ind. Og vi vil gøre nogle særlige initiativer her i valgkampen for at vise, at vi også blandt kvinderne har nogle gode bud på den socialdemokratiske liste, siger han.

Det er ikke kun Socialdemokratiet, der har udfordringer med at få kvinder til at stille op, Venstre har indtil videre 10 kandidater, og to af dem er hunkøn.

Annonce

Målet er mindst 42 procent

Socialdemokratiet fik ved kommunalvalget i 2013 42 procent af stemmerne, og Steen Dahlstrøm ved, at det bliver svært at få en lige så markant opbakning denne gang.

- Vi havde et rigtig flot valg sidste gang, og det er selvfølgelig vores mål, at vi kan få 42 procent igen. Men vi ved godt, at vi kun får det, hvis vi har gjort os fortjent til det. Det er ikke noget, der kommer af sig selv, siger borgmesteren.

Af partiets nuværende byrådsmedlemmer stiller ni ud af 11 op, så det bliver et farvel til Flemming Worsøe og Ove Andersen, når denne periode slutter ved årsskiftet.

Annonce

Urafstemning i marts

Ud over borgmesteren er det kun DSU's to opstillede kandidater, der allerede er blevet placeret på listen som henholdsvis nummer syv og 21.

De resterende skal i urafstemning blandt partiets medlemmer, og den kandidat fra Middelfart, der får flest stemmer, bliver opstillet som nummer to på listen.

Hvis ikke det er en kvinde, skal den bedst placerede kvinde stå som nummer tre, og de efterfølgende pladser er sikret de mest populære kandidater fra Ejby, Nørre Aaby og Strib.

Urafstemningen løber fra 15. til 29. marts, og resultatet bliver offentliggjort 6. april.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce