Annonce
Fyn

Lang kø til køreprøve: Syv lastbilelever risikerer at blive sat i klemme

På papiret tager det seks uger at blive lastbil- eller buschauffør. Men hos DEKRA i Odense, der uddanner chauffører, oplever elever lige nu lang ventetid på at få kortet i hus. Foto: Dekra
Syv lastbilelever hos DEKRA i Odense misser måske muligheden for at få et job. Som hundredvis af andre venter de på at komme til køreprøve.

Fyn: Køreelever i hobetal står lige nu i kø for at kunne komme til køreprøve. Tidligere på ugen bragte vi historien om LZ Køreskole, hvor i alt 73 elever venter på at komme til prøve.

For de fleste er det at få et kørekort blot et spørgsmål om på mere bekvem vis at kunne komme fra A til B.

Men blandt de kommende lastbilchauffører hos virksomheden DEKRA i Odense kan de lange ventetider ende med at koste dem mulighederne for at få job. Det fortæller uddannelseschefen hos DEKRA, Ole Borg-Hansen.

Annonce

- For vores elever er det jo altafgørende, at de har et lastbilkørekort, hvis de ønsker at få et job. På papiret tager det kun seks uger at tage et lastbil- eller buskørekort. Det er faktisk politisk besluttet. Derfor ønsker vi da også at kunne opfylde den tidsramme for vores elever.

Udadtil kan det virke som to forskellige udfordringer, hvorvidt eleven venter på at få sin lægeerklæring godkendt eller venter på at komme til køreprøve. Men for vores elever har det for så vidt ingen betydning. De oplever kun at skulle vente på at få deres uddannelse

Christian Burkal Jørgensen, afdelingschef for job og uddannelse hos DEKRA

Lige nu venter syv af DEKRA's elever på at kunne komme til køreprøve. Men det er ikke alene udsættelse af køreprøven, der kan ende med at spænde ben for eleverne, forklarer afdelingschef for job og uddannelse hos DEKRA, Christian Burkal Jørgensen.

- Hvis der er selv den mindste bemærkning på lægeerklæringen fra en af vores elever, skal den faktisk til særlig godkendelse hos Politiets Administrative Center i Holstebro. Det i sig selv kan tage rigtig lang tid, siger han og fortsætter:

- Udadtil kan det virke som to forskellige udfordringer, hvorvidt eleven venter på at få sin lægeerklæring godkendt eller venter på at komme til køreprøve. Men for vores elever har det for så vidt ingen betydning. De oplever kun at skulle vente på at få deres uddannelse.

Et samfundsproblem

Fra den 1. oktober 2021 overtager Færdselsstyrelsen den fulde kontrol af kørekort-området. En beslutning, der blev truffet af den daværende regering i foråret 2019.

Dengang forklarede transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), at man med beslutningen sikrede borgerne "en bedre, hurtigere og mere tidssvarende service for deres penge," ligesom at beslutningen forhåbentligt ville "nedbringe ventetiden på området yderligere".

Sidenhen har den nuværende transportminister Benny Engelbrecht (S) meldt ud, at man må forvente "en overgangsperiode på et til to år, før borgerne for alvor vil opleve forbedringer".

Christian Burkal Jørgensen understreger dog, at det i sidste ende ikke kun er eleverne, der bliver ramt af de lange ventetider.

- En stor del af vores elever er folk, der enten er i gang med et brancheskift eller har været ledige i en længere periode. De kommer til os via deres A-kasse eller jobcenter. Derfor rammer det ikke kun vores elever, men også samfundet, hvis de skal vente. En måneds ekstra ventetid er lig en måneds ekstra offentlig forsørgelse, pointerer han.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Klagestorm fra naboer til boligbyggeri: - Rystelser har fået vores huse til at slå revner

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tanja er træt af trafikkaos på motorvejen: Holder dagligt i kø for at komme hjem

Middelfart For abonnenter

Ulovligt salg af jetbrændstof til krigen i Syrien: Nu begynder retssagen mod Middelfart-virksomhed og topdirektør

Kerteminde

Tissende strandgæster ødelagde Karstens udsigt fra terrassen: - Folk pisser alle mulige steder dernede

Odense For abonnenter

Mette glæder sig til snart at kunne parkere foran sit hus: Flere områder med beboerlicens på vej

Assens

Viet i frokostpausen - og nu også i kirken: Andreas overraskede Kathrine til 'prinsessebryllup'

Nyborg For abonnenter

Havde købt kolonihave og underskrevet lejekontrakt: Et krav spolerer Ib og Goongs drøm om at bo i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 26. og onsdag den 27. oktober

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Erhverv

Lige nu: Mange COOP-butikker er nede: - Jeg må stå og afvise folk i døren

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Erhverv

AV Center Odense efter millionaftale: Vi skal have flere medarbejdere

Annonce