Annonce
Nyborg

Langås rene vand må vente lidt endnu

Vandet fra Langå Vandværk er stadig ikke helt rent. Det ændrer sig forhåbentlig onsdag. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Vandet fra Langå Vandværk er stadig ikke blevet meldt helt rent. De næste prøveresultater er klar onsdag.

LANGÅ: Det rene vand i Langå lader stadig vente lidt på sig. Det har man mandag måttet sande i byen i det sydlige Nyborg Kommune, efter resultaterne af nogle prøver taget torsdag viste, at vandet stadig ikke er helt bakteriefrit overalt i vandværket.

Det drejer sig nu kun om prøven fra ledningsnettet, som endnu ikke er meldt 100 procent ren. I ledningsnettet viste den seneste prøve stadig nogle rester af jord- og spildevandsbakterier.

Efter prøveresultatet blev bekræftet, tog man på Langå Vandværk et par nye prøver. Disse prøveresultater skulle være klar onsdag 25. september, hvor man håber og tror, at de sidste rester efter E. coli og andre bakterier endelig burde være helt væk.

Den første prøve, der viste bakterier, fra Langå Vandværk kom mandag 16. september. Senere på ugen fandt man ud af, at det var en af vandværkets to boringer, der var skyld i bakterierne. Den boring blev derfor taget ud af vandværkets forsyning, indtil den er ren, så værket i stedet kun får vand fra den ene boring.

Siden fundet mandag har opfordringen fra vandværket samt Nyborg Kommune været, at man koger alt vand, inden man bruger det i huset. Den opfordring fortsætter nu lidt endnu.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce