Annonce
Sport

Landstræner: Vigtigt for dansk EM-kval at slå Slovakiet

Kvindelandstræner Nils Nielsen er optimistisk før torsdagens EM-kvalifikationskamp mod Slovakiet.

Det danske kvindelandshold i fodbold spiller torsdag mod Slovakiet i en vigtig EM-kvalifikationskamp.

Annonce

Når de danske fodboldkvinder møder Slovakiet torsdag aften i Viborg, bliver det formentlig en tæt kamp, hvor det danske landshold skal prøve at snuppe andenpladsen i puljen i EM-kvalifikationen.

Danmark ligger nummer tre i puljen med syv point, mens Slovakiet på andenpladsen har ni. Slovakiet har dog allerede spillet seks kampe, mens Danmark kun har spillet fire ud af otte.

De danske kvinder vandt første kamp mod Slovakiet på udebane i november 1-0. Landstræner Nils Nielsen vil også denne gang gå benhårdt efter at slå slovakkerne.

- Det er en vigtig kamp i forhold til at kæmpe om andenpladsen. Det var en lige kamp sidst, og det kan det også blive denne gang.

- Jeg er optimistisk, men jeg ved også, at Slovakiet har nogle ting, som de kan ramme os på. De er meget fysisk stærke. Det fik de held med at sætte i spil sidste gang, så det blev faktisk en svær kamp for os, siger landstræneren.

Øverst i Danmarks pulje ligger Sverige, som har vundet alle fire kampe. Derudover er de danske spillere i pulje med Moldova og Polen.

19 spillere er udtaget til truppen, hvor landstræneren dog mangler den skadede 24-årige Sofie Junge.

- Med undtagelse af Sofie Junge er alle stort set klar til at spille. Der er ikke nogen undskyldninger på den front. Det er det bedste hold, vi kan stille, siger Nils Nielsen.

Han fortæller, at det i hjemmekampen mod Slovakiet bliver en mere offensiv opstilling end i udekampene.

- Vi har arbejdet med nogle forskellige angrebsløsninger, hvor vi spiller en lille smule hurtigere. end vi normalt gør, så de ikke kan komme til at ramme os så hårdt, som de gerne vil.

- Vi kommer til at vælge nogle spillere, som har flere offensive kvaliteter end defensive, forklarer landstræneren.

Landsholdet spiller kampen torsdag klokken 19 i Energi Viborg Arena. Tirsdag spiller de igen i Viborg, hvor de møder Polen.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce