Annonce
Sport

Landstræner roser Axelsen trods nederlag: En lettelse

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Landstræner Kenneth Jonassen er lettet over at se, at Viktor Axelsen ser ud til at være tilbage i topform.

Det lykkedes ikke Viktor Axelsen at spille sig i finalen i Denmark Open.

Men på trods af semifinalenederlaget i tre sæt til Chen Long fra Kina, er landstræner Kenneth Jonassen tilfreds med den danske badmintonspillers turnering som helhed.

- Det er en lettelse både for Viktor og mig, at han i denne her turnering klarede sig godt og spillede sig i semifinalen. Det betyder også meget for den OL-kvalifikation, som han er en del af, siger landstræneren.

Det var nemlig langt fra givet, at den tidligere verdensmester skulle blive den dansker, der nåede længst i turneringen i Odense.

Axelsen har siddet ude i store dele af sæsonen med en rygskade, og i de seneste to turneringer, han har deltaget i efter sit comeback, har han ikke fået spillet til at fungere.

Derfor glæder det Jonassen, at Viktor nu igen ser ud til at have fundet formen og flere gange i turneringen har vist, at han igen hører til blandt verdens bedste.

- Før vi tog til Denmark Open, var et af spørgsmålene, hvor Viktor Axelsen stod, og noget af det, der manglede, var selvtillid.

- Jeg synes, at han i alle sine kampe her viste, at han er på vej tilbage. I elementer har vi absolut verdensklasse, og så er der måske lige en lille smule usikkerhed i enkelte situationer på banen.

- Det kræver lige lidt mere tid. Men jeg føler, at der var rigtig mange procenter tilbage i ham i forhold til hans absolutte topniveau, så det er det, der glæder mig mest, siger landstræneren.

Han rejser mandag sammen med Axelsen og resten af den danske trup til Frankrig, hvor der i den kommende uge spilles French Open.

- Jeg tror på, at Viktor har gode muligheder for at klare sig rigtig godt dernede også, siger Jonassen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce