Annonce
Sport

Landstræner bruger smal trup: Jeg vil bare gerne vinde

Nikolaj Jacobsen forklarer, hvorfor han kun brugte 12 af sine 16 spillere mod Egypten. I baggrunden på bænken ses blandt andre Casper U. Mortensen (til venstre) og Nikolaj Markussen, der slet ikke kom på banen.

Mod Egypten var der lagt op til at se flere reservespillere få mere spilletid, men de blev siddende på bænken.

Landstræner Nikolaj Jacobsen vil vinde for enhver pris, og det går i øjeblikket ud over marginalspillere som Morten Olsen og Nikolaj Markussen ved håndbold-VM.

Det forklarer landstræneren selv, når han bliver bedt om at forklare, hvorfor ingen af de to kom på banen i løbet af mandagens 26-20-sejr over Egypten.

- Fordi jeg bare gerne ville vinde, siger Nikolaj Jacobsen kortfattet.

Egypten hang godt på, og så længe Danmark ikke var i stand til at trække afgørende fra, ville landstræneren ikke risikere at sætte føringen over styr.

- Jeg synes ikke rigtigt, at der var plads til det. Og da vi gik over til at spille syv mod seks, så løste de det rigtigt godt, dem som var på banen, siger Nikolaj Jacobsen.

Mikkel Hansen fik aldrig sit spil til at fungere i første halvleg, hvor han slet ikke skød på mål ud over tre straffekast, hvoraf to blev brændt.

Set over hele kampen fik PSG-stjernen alligevel over 50 minutter på banen.

- Det er rigtigt, men jeg skulle også give Rasmus Lauge pauser, og det er det, der bliver problemet.

- Lige nu bliver Morten Olsen lidt offer for, at vi i forvejen har mange udskiftninger fra angreb til forsvar, så det er svært at få passet det ind, forklarer landstræneren.

I forsvaret er Mikkel Hansen i stand til at dække af ude på fløjen, mens Magnus Landin rykkes frem på backen.

- Mikkel skal ikke bruge så mange kræfter, som Lauge skal. Og Magnus spillede igen virkelig en fremragende kamp både defensivt og offensivt.

- Vi kunne heldigvis give Lauge nogle flere pauser, og Nikolaj Øris kom også ind og gjorde en god figur, siger Jacobsen.

Onsdag skal Danmark møde Sverige i den sidste kamp i mellemrunden, og her er Henrik Toft udset til at spille lidt mere end de syv minutter mod Egypten og 17 sekunder mod Ungarn.

- Henrik Toft fik også lov til at spille mere end de 17 sekunder. Han fik lov til at snuse lidt mere til det, så han måske kan komme lidt mere i spil.

- Og Anders Zachariassen var god, og han fik også scoret på sine chancer, siger Jacobsen.

Ud over Nikolaj Markussen og Morten Olsen kom fløjene Casper U. Mortensen og Johan Hansen heller ikke på banen mod Egypten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];