Annonce
Sport

Landstræner bruger smal trup: Jeg vil bare gerne vinde

Nikolaj Jacobsen forklarer, hvorfor han kun brugte 12 af sine 16 spillere mod Egypten. I baggrunden på bænken ses blandt andre Casper U. Mortensen (til venstre) og Nikolaj Markussen, der slet ikke kom på banen.

Mod Egypten var der lagt op til at se flere reservespillere få mere spilletid, men de blev siddende på bænken.

Landstræner Nikolaj Jacobsen vil vinde for enhver pris, og det går i øjeblikket ud over marginalspillere som Morten Olsen og Nikolaj Markussen ved håndbold-VM.

Det forklarer landstræneren selv, når han bliver bedt om at forklare, hvorfor ingen af de to kom på banen i løbet af mandagens 26-20-sejr over Egypten.

- Fordi jeg bare gerne ville vinde, siger Nikolaj Jacobsen kortfattet.

Egypten hang godt på, og så længe Danmark ikke var i stand til at trække afgørende fra, ville landstræneren ikke risikere at sætte føringen over styr.

- Jeg synes ikke rigtigt, at der var plads til det. Og da vi gik over til at spille syv mod seks, så løste de det rigtigt godt, dem som var på banen, siger Nikolaj Jacobsen.

Mikkel Hansen fik aldrig sit spil til at fungere i første halvleg, hvor han slet ikke skød på mål ud over tre straffekast, hvoraf to blev brændt.

Set over hele kampen fik PSG-stjernen alligevel over 50 minutter på banen.

- Det er rigtigt, men jeg skulle også give Rasmus Lauge pauser, og det er det, der bliver problemet.

- Lige nu bliver Morten Olsen lidt offer for, at vi i forvejen har mange udskiftninger fra angreb til forsvar, så det er svært at få passet det ind, forklarer landstræneren.

I forsvaret er Mikkel Hansen i stand til at dække af ude på fløjen, mens Magnus Landin rykkes frem på backen.

- Mikkel skal ikke bruge så mange kræfter, som Lauge skal. Og Magnus spillede igen virkelig en fremragende kamp både defensivt og offensivt.

- Vi kunne heldigvis give Lauge nogle flere pauser, og Nikolaj Øris kom også ind og gjorde en god figur, siger Jacobsen.

Onsdag skal Danmark møde Sverige i den sidste kamp i mellemrunden, og her er Henrik Toft udset til at spille lidt mere end de syv minutter mod Egypten og 17 sekunder mod Ungarn.

- Henrik Toft fik også lov til at spille mere end de 17 sekunder. Han fik lov til at snuse lidt mere til det, så han måske kan komme lidt mere i spil.

- Og Anders Zachariassen var god, og han fik også scoret på sine chancer, siger Jacobsen.

Ud over Nikolaj Markussen og Morten Olsen kom fløjene Casper U. Mortensen og Johan Hansen heller ikke på banen mod Egypten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce