Annonce
Odense

Landsretten gav medhold: Erik Schmidt må afprøve advarsel

Erik Schmidt kan nu få lov til at afprøve lovligheden af den advarsel, han fik for to og et halvt år siden. Arkivfoto: Ole Friis

Efter to og et halvt års tovtrækkeri får Erik Schmidt lov til at føre sag mod Odense Kommune i sagen om en advarsel. Det afgjorde Østre Landsret torsdag.

Agedrup: Erik Schmidt sagde i 2014 sit job som lærer på Agedrup Skole op. Efter opsigelsen fik han en advarsel, hvor der blandet andet stod: "Ledelsen opfatter, at du er meget negativ over for de forandringer, Agedrup Skole er i lige nu."

Torsdag fik Erik Schmidt landsrettens ord for, at han i retten må efterprøve, om advarslen er lovlig. Det skriver Folkeskolen.dk.

I april sidste år tog Erik Schmidt sagen i byretten i Odense, hvor to ud af tre dommere gav ham medhold i, at han måtte afprøve lovligheden af advarslen i retten. Odense Kommune valgte herefter at kære sagen til Landsretten, som torsdag altså nåede frem til samme konklusion som byretten.

Ifølge Folkeskolen.dk lagde landsretten vægt på, at en pletfri tjenestemand efter 34 år får en disciplinær straf, efter kommunen i kraft af opsigelsen godt ved, at han er på vej væk. Derfor har Erik Schmidt en retlig interesse i advarslen, og derfor får han nu lov til at prøve lovligheden af advarslen. Det bliver formentlig en gang efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hurra for de frivillige

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce