Annonce
Odense

Landsretten gav medhold: Erik Schmidt må afprøve advarsel

Erik Schmidt kan nu få lov til at afprøve lovligheden af den advarsel, han fik for to og et halvt år siden. Arkivfoto: Ole Friis

Efter to og et halvt års tovtrækkeri får Erik Schmidt lov til at føre sag mod Odense Kommune i sagen om en advarsel. Det afgjorde Østre Landsret torsdag.

Annonce

Agedrup: Erik Schmidt sagde i 2014 sit job som lærer på Agedrup Skole op. Efter opsigelsen fik han en advarsel, hvor der blandet andet stod: "Ledelsen opfatter, at du er meget negativ over for de forandringer, Agedrup Skole er i lige nu."

Torsdag fik Erik Schmidt landsrettens ord for, at han i retten må efterprøve, om advarslen er lovlig. Det skriver Folkeskolen.dk.

I april sidste år tog Erik Schmidt sagen i byretten i Odense, hvor to ud af tre dommere gav ham medhold i, at han måtte afprøve lovligheden af advarslen i retten. Odense Kommune valgte herefter at kære sagen til Landsretten, som torsdag altså nåede frem til samme konklusion som byretten.

Ifølge Folkeskolen.dk lagde landsretten vægt på, at en pletfri tjenestemand efter 34 år får en disciplinær straf, efter kommunen i kraft af opsigelsen godt ved, at han er på vej væk. Derfor har Erik Schmidt en retlig interesse i advarslen, og derfor får han nu lov til at prøve lovligheden af advarslen. Det bliver formentlig en gang efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce