Annonce
Indland

Landsret udsætter ankesag om ulvedrab

I næste uge skulle Vestre Landsret behandle sag om drabet på en ulv. Men dna-undersøgelse lader vente på sig.

Ankesagen mod den mand, der sidste år skød og dræbte en ulv i Vestjylland, er blevet udsat.

Det oplyser TV MidtVest.

I byretten blev han straffet med en dom på 40 dages betinget fængsel. Dommen blev anket til Vestre Landsret, som skulle behandle sagen i næste uge.

Men man afventer stadig en grundig dna-undersøgelse af dyret, og derfor er sagen udsat.

Den 66-årige Mourits Troldtoft erkendte i Retten i Herning, at han fra sin Toyota Landcruiser affyrede tre skud mod et ulvelignende dyr 16. april 2018.

Han forklarede, at han var drevet af frustration og afmagt.

Ulven var gentagne gange kommet tæt på mennesker og ejendomme i lokalområdet, og på den måde havde den ifølge den tiltalte spredt frygt blandt beboerne.

Desuden anså han dyret for at være en blanding mellem en ulv og en hund. En dna-erklæring har dog slået fast, at der var tale om en hunulv fra et kuld på otte ulvehvalpe, som kom til verden ved Ulfborg i foråret 2017.

Forud for ankesagen har hans forsvarer, advokat Jan Schneider, krævet, at der bliver lavet en grundigere dna-analyse af dyret.

- Statsadvokaten er enig i, at den her undersøgelse skal laves, siger Jan Schneider til TV MidtVest.

- Og man udsætter selvfølgelig ikke en sag af den her karakter og sætter gang i så kompliceret en undersøgelse, alene fordi man skal gøre forsvarerne en tjeneste. Så der er realiteter i det, og det er meget væsentligt at få den undersøgelse lavet.

Det er uvist, hvornår den nye dna-analyse er færdig, og sagen dermed kan behandles i Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce