Annonce
Indland

Landsret lader ung mand slippe for drabsdom trods dræbende stik

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En 20-årig dømmes for vold med døden til følge for ét dræbende knivstik. Byretten kom frem til andet resultat.

Østre Landsret ser med mildere øjne på en ung mand, der i byretten blev kendt skyldig i at dræbe en 22-årig mand med et enkelt knivstik i hjertet.

Landsretten er ikke af den overbevisning, at det var meningen, at Carlito Kassitah skulle miste livet under episoden, der udspillede sig i en lejlighed i Brønshøj natten til 2. juledag i 2017.

Derfor er Hamou Noureddine Haloui onsdag kendt skyldig i vold med døden til følge og ikke drab, som Retten på Frederiksberg fandt frem til sidste år.

Den nu 20-årige gerningsmand idømmes en fængselsstraf på syv år. I byretten blev han idømt 12 års fængsel.

Det oplyser Østre Landsret onsdag.

Sagen blev ført som en nævningesag, og Casper Andreasen, der mødte som forsvarer i retten, påpeger, at det ikke var en enig landsret, der nåede frem til resultatet.

- Han er dømt for, at det er ham, som stak én gang med kniven. Det er de enige om, siger han.

- Dér, hvor de ikke er enige, handler om, hvorvidt han stak for at slå ihjel eller for at udøve vold, uddyber forsvareren.

I straffesager, der for eksempel omhandler drab, hvor anklageren kræver mindst fire års fængsel, medvirker der nævninger.

I landsretten er der ni nævninger og tre dommere. I sagen mod den 20-årige stemte tre dommere og fem nævninger for, at der var tale om drab. Men fire nævninger stemte for vold med døden til følge.

Der skal være et kvalificeret flertal blandt nævningerne, når der skal træffes sådan en afgørelse, påpeger anklager Heidi Ann Dearman.

- Jeg må indrømme, at jeg er meget overrasket over nævningetingets afgørelse. Anklagemyndigheden har fra start ment, der var tale om et klokkeklart drab, siger hun efter afgørelsen.

Drabet skal være sket i forbindelse med et skænderi i lejligheden. Politiet blev kontaktet tidligt om morgenen 26. december 2017 04.32.

Betjentene ankom til lejligheden seks minutter senere, og gerningsmanden blev anholdt klokken 04.45.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce