Annonce
Faaborg-Midtfyn

Landslagteren lukket: Medarbejder smittet med covid-19

Alle medarbejdere hos Landslagteren skal testes to gange, inden butikken kan åbne igen. Foto: Bent Warncke
Medarbejderen var på arbejde mandag og gik hjem med symptomer. Butikken åbner tidligst igen onsdag i efterårsferien.
Annonce

Faaborg: Onsdag aften fik Kenneth Guldhammer besked om, at en af hans ansatte ved Landslagteren i Faaborg er smitte med covid-19.

- Medarbejderen var på arbejde mandag og gik hjem ved middagstid med symptomer. Vedkommende lod sig teste, og svaret kom så i går aftes. Vi har en lille butik, og vi står tæt. Jeg skal ikke være dommer over, hvorvidt vi har stået tættere end den anbefalede meter, men vi står jo tæt, når der ekspederes for eksempel. Derfor var der ingen anden løsning end at lukke butikken, forklarer Kenneth Guldhammer.


Det er alvorligt, for vi er en lille virksomhed, der ikke bare kan bære at lukke ned på den måde. Men jeg er ikke typen, der lægger mig ned. Der venter en masse hårdt arbejde. Det er en træls tid, men vi skal nok komme igennem.

Kenneth Guldhammer, Landslagteren


Ifølge Kenneth Guldhammer har den pågældende medarbejder haft kundekontakt.

- Men vedkommende har heldigvis kun været på arbejde få timer mandag, og der er også en bred disk, der skærmer kunderne. På den måde er risikoen for, at nogen skulle være blevet smittet her, ikke så stor. Men hvis man oplever symptomer, så skal man selvfølgelig lade sig teste. Det handler om sund fornuft, uanset om det er her eller andre steder, man kan være blevet smittet, siger han.

Et skilt på døren beretter om årsagen til lukningen af Landslagteren. Foto: Bent Warncke

Alle medarbejdere skal nu testes ad to omgange. Bliver alle testet negative, forventes butikken at kunne åbne igen onsdag i efterårsferien.

Annonce

Lukning bliver dyr

Egentlig kunne butikken godt holde åbent, hvis blot den kunne bemandes af vikarer eller personale, der ikke havde været i kontakt med den smittede.

- Men det kan bare ikke lade sig gøre, for vi har stort set alle mand på arbejde i den her tid, siger Kenneth Guldhammer.

Torsdag morgen var han i gang med at ringe rundt til de kunder, der skulle have mad ud af huset fra Landslagteren denne weekend.

- Det er vi jo desværre nødt til at aflyse, og det er jeg rigtig ked af. Vi var fuldt booket fra i dag og henover resten af weekenden. Folk har lige fået feriepenge, og det er de tre største handelsdage i ugen hos os, vi står over for. Så lige nu er det hele lidt uoverskueligt, siger Kenneth Guldhammer, der forudser, at den uventede lukning kommer til at koste forretningen dyrt.

- Det er alvorligt, for vi er en lille virksomhed, der ikke bare kan bære at lukke ned på den måde. Men jeg er ikke typen, der lægger mig ned. Der venter en masse hårdt arbejde. Det er en træls tid, men vi skal nok komme igennem.

Han oplyser, at ingen af de øvrige ansatte eller han selv har udvist symptomer på at være smittet på nuværende tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce