Annonce
forside

Landskendt: Skiltemaler får stor opmærksomhed

Nils Bennicke er blevet landskendt, fordi han har taget den kommunale vedligeholdelse i egen hånd. Foto: Katrine Becher Damkjær

Nils Bennicke, der er gået i gang med at male byens gadeskilte op, er blevet kimet ned af landsdækkende medier, har fået et væld af positive reaktioner på Facebook og "godt gået" fra trafikanter, der passerede ham, mens han malede.

Svendborg: Snart 70-årige Nils Bennicke, der går rundt med en stige og en malerkasse og frisker byens gamle gadeskilte op, er blevet kendt i hele landet over en nat.

Efter at fynsamtsavis.dk beskrev hans kreative og opsigtsvækkende opråb til de svendborgensiske politikere om at passe bedre på de gamle skilte, og om at det tilmed kunne gøres for små penge, er begivenheden spredt til flere landsdækkende medier. Blandt andet BT, Radio24Syv og DR.

- Det har været en utrolig dag. Nu er jeg ikke selv på internettet, så jeg har ikke set alle kommentarerne på Facebook. Men jeg har fået fortalt, at de alle sammen er positive, og det er jeg glad for, siger Nils Bennicke.

- Jeg er også blevet ringet op af en masse journalister fra store medier, som vil høre historien, og mens jeg har stået og malet skilte i dag, er der bilister, der vinker og ruller vinduet ned og siger "godt gået" og sådan noget, siger han og fortæller, at dagen dog startede lidt anderledes.

- Jeg blev ked af det i morges, da jeg hørte, at Birger Jensen (udvalgsformand.red.) kaldte det for hærværk. Men jeg tænker, at det var en forhastet udmelding fra hans side. For lidt senere kunne jeg se, at han havde troet, det var trafiktavlerne jeg gik og malede. Og det kunne jeg jo aldrig finde på.

- Når man laver sådan nogle små happenings, som jeg nogle gange gør, så ødelægger jeg ikke noget. For så er det jo heller ikke sjovt.

Nu er jeg ikke selv på internettet, så jeg har ikke set alle kommentarerne på Facebook. Men jeg har fået fortalt, at de alle sammen er positive, og det er jeg glad for.

Nils Bennicke

Dur ikke i regnvejr

Nils Bennicke har kun malet et enkelt skilt i dag, og han tænker, at han nok bliver nødt til at indstille arbejdet inden længe.

- Det har været lidt for koldt i dag. Malingen er for længe om at tørre, og hvis det begynder at regne vil den dryppe. Men jeg fortsætter, når vejret er til det, siger han og håber på, at andre måske har lyst til at være med.

- Hvis der er nogle gode solskinsdage, kunne det være, at nogle i Hesselager og Ollerup og de andre små byer udenfor Svendborg, har lyst til at gøre det samme. Det kunne være fint.

- Og til kommunen vil jeg sige, at det eneste, jeg kan være lidt bekymret for, er, hvis de begynder at tage nogle af de gamle letmetalskilte ned, fordi de er for dårlige. Så håber jeg, at de i stedet vil ringe til mig, for så skal jeg nok reparere dem. Jeg er håndværker, og mere behøves ikke, siger Nils Bennicke.

Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Sydfyn

Bageri politianmeldt efter fødevarekontrol: - Det er ren børnehave

Erhverv For abonnenter

Tæppet trukket væk under firma: - Jeg er stolt over, vi er kommet ud med en minus på 'kun' lige knap en million kroner

Assens

Odensevej spærret på grund af brand: Find andre køreveje

Fyn

47-årig i retten for storstilet narkohandel i Odense

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Nyborg

Tyv udnyttede larmende støvsuger: Kvinde fik stjålet taske fra eget hjem

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Sport

Forventning blev til skuffelse hos Cykling Odense: Italien snuppede OL-guldmedaljen for næsen af danskerne

Fyn For abonnenter

Skibet er ladet med fingerspitzengefühl og frihed

Middelfart

Middelfart bliver hjemmebane for volleyball-landsholdene: - Som klub er vi ellevilde

Annonce