Annonce
Sport

Landsholdskonflikt udsætter kampe: TPI og Middelfart har fået nye kampdatoer

TPI's fem landsholdsspillere. Fra venstre: Christian Bannis, Anders Fønss, Victor Larsen, Kasper Skræp og Mads Bertelsen: Arkivfoto: Sugi Thiru

TPI og Middelfarts kampe er udsat på grund af landsholdskonflikten.

Fodbold: På grund af usikkerheden om hvilket landshold, der skulle på banen mod Wales, så blev både TPI og Middelfarts kampe udsat. I mellemtiden er der indgået en midlertidig aftale, så de velkendte landsholdsstjerner skal spille kampen. Men beslutningen om at udsætte fynboernes kampe, bliver der ikke rokket ved.

Hjemme i Paarup skulle TPI have taget imod Jammerbugt FC lørdag. Men eftersom at Odenseklubben havde fem mænd med ved slaget ved Trnava, er kampen udsat til tirsdag den 18. september klokken 17.15.

Dermed får TPI's landsholdsspillere Christian Bannis, Anders Fønss, Victor Larsen, Kasper Skræp og Mads Bertelsen mulighed for at komme tilbage til hverdagen og hvilet ud oven på deres livs kamp, hvor spillerne sloges hæderligt og vandt danskernes hjerter.

Middelfart havde ikke nogen spillere med i Slovakiet. Det havde deres kommende modstandere Vanløse til gengæld. Klubben stillede med fire spillere, og derfor er Middelfarts udekamp mod københavnerholdet også udsat. Kampen bliver i stedet spillet tirsdag den 11. september klokken 18.00 på Vanløse Idrætspark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce