Annonce
Kerteminde

Landsholdsbold til Langeskov

Langeskov skal lægge stadion til, når U 17-drengelandsholdet til august skal spille Open Nordic-Turnering. Foto: DBU
Syv U17-drengelandshold skal til august spille turnering. To af kampene skal spilles i Langeskov.

Når Danmarks U17-drengelandshold i starten af august skal forsvare de rød-hvide farver i den prestigefyldte Open Nordic-turnering, bliver det på hjemmebane, mere præcist på fem forskellige stadions på Fyn - og et af dem ligger i Langeskov.

Turneringen er faldet på plads takket være et samarbejde mellem DBU, DBU Fyn samt de fire fynske kommuner Nyborg, Kerteminde, Nordfyn og Middelfart.

Deltagerne repræsenterer landshold fra Finland, Mexico, Island, Sverige, Færøerne og Nordirland, foruden naturligvis Danmark.

Annonce

Samtidig med LIF's fodboldskole

Borgmester Kasper Olesen (Soc) glæder sig sammen med de andre borgmestre over at skulle lægge græs til de unge fodbold-ben:

- Vi tror på, at denne turnering kan tiltrække en masse besøgende på Fyn, forudser han.

Kasper Olesen glæder sig især over, at de to kampe, der skal spilles i Langeskov onsdag den 7. august falder sammen med, at Langeskov Idrætsforening (LIF) holder fodboldskole. Han kan desuden afsløre, at LIF har planer om at sætte en hel del andet på benene i forbindelse med besøget af drengelandsholdet.

Open Nordic-turneringen har vanen tro deltagelse af de nordiske lande, der udover Danmark tæller Norge, Sverige, Finland, Færøerne og Island. I år er Nordirland også inviteret, men allermest bemærkelsesværdigt har turneringen i år et eksotisk touch, da Mexico også skal kæmpe med.

Turneringen åbnes med fire kampe den 4. august, mens der er placeringskampe og finale den 10. august.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce