Annonce
Navne

Landsholdets fynske fysioterapeut har både succes med holdet og hjemme i klinikken

Anja David Greve har siden, hun blev selvstændig i 2011, opbygget klinikken ADG Fysioterapi, hvor der i dag er i alt omkring ti personer beskæftiget. Foto: Christian Nordholt
Anja David Greve åbnede ADG Fysioterapi i 2011, og siden da har pilen kun vendt i én retning. Klinikken er landets førende indenfor håndbold og blandt andre det danske herrelandshold sætter sin lid til Anja, når VM og EM skal spilles.
Annonce

ODENSE: Hvis man kan sige, at man har et par ligaklubber og et af Danmarks populæreste landshold som nogle af sine kunder, så har man nok gjort noget rigtigt i sin virksomhed.

Anja David Greve har nok gjort noget rigtigt.

Hun har sin egen fysioterapiklinik i Odense. Blandt kunderne i butikken kan man nævne herrelandsholdet i håndbold, de lokale kvinder fra Odense Håndbold samt GOG's herrer i Gudme.

Virksomheden har været kørende omkring 10 år, hvis man søger på Anjas CVR-nummer, men det er misvisende.

- Jeg var i lidt over to år indlejret på en kiropraktorklinik i Nyborg, og det var i forbindelse med at blive selvstændig dengang, at jeg fik brug for mit eget CVR-nummer, fortæller Anja David Greve.

Det var først to år senere, at Anja David Greve besluttede at flytte i nyt. Hun valgte en adresse på Rugårdsvej i Odense.

- Jeg fandt det her sted og startede ADG Fysioterapi med min veninde. I 2011 var jeg også gravid med min anden datter, så reelt starter jeg op herinde for syv-otte år siden. Siden da er vi så blevet en del flere, siger Anja David Greve.

ADG Fysioterapi

Anja blev uddannet fysioterapuet i 2005.

ADG Fysioterapi blev officielt startet i 2009, da Anja David Greve fik CVR-nummeret til virksomheden, men hun begyndte først som selvstændig i 2011.

I 2011 åbnede ADG Fysioterapi på Rugårdsvej i Odense, hvor klinikken stadig ligger.

Anja David Greve er direktør og ejer 75 procent af klinikken.

Maj Tornøe købte 25 procent af klinikken 1. oktober 2019 efter at have arbejdet der i seks år.

Blandt klinikkens kunder er Odense Håndbold, GOG, DHG Håndbold og herrelandsholdet i håndbold. Desuden har ADG Fysioterapi en aftale med Mølholm Forsikring.

Da der først i slutningen af 2019 med de nye ejerforhold er registreret et selskab, findes der ikke offentligt tilgængelige regnskaber.

ADG Fysioterapi er organiseret sådan, at de forskellige fysioterapeuter driver deres egen forretning og deler fælles omkostninger omkring klinikken.

Annonce

Familien er det vigtige

De lidt flere, hun taler om, er kommet ind af døren år efter år, så der i dag blandt andet er fysioterapeuter, massører, kostvejledere og sekretærer, der har deres daglige gang hos ADG Fysioterapi.

- Det er lidt ekstraordinært. Vi er syv fysioterapeuter udenfor ydernummer. Alle, der kommer her, er på egenbetaling, medmindre de eksempelvis får tilskud af Danmark. Og så bliver stedet drevet af kvinder. Det tror jeg ikke, der er mange steder uden ydernummer, der bliver, men det er ikke det, der driver mig. siger Anja.

Et ydernummer i fysioterapi betyder, at man yder behandling uden tilskud fra den offentlige sygesikring.

- Vi er totalt selvstændige. Så det er selvfølgelig fantastisk, at vi er syv fysioterapeuter, og vi har Odense Håndbold, GOG, herrelandsholdet, DHG Håndbold. Vi er førende på alt med håndbold, siger Anja.

I dag er den selvstændige, lille gruppe af kolleger blev meget mere end det.

- Vi er et hold hernede. Det kan godt være, jeg kan være førerhund på mange ting, men vi er først og fremmest et hold. En familie, siger Anja.

Annonce

Dig, hr. Jensen og Mikkel

Det er gået stærkt hos ADG Fysioterapi. Klinikken har bygget om tre gange siden 2011 og fået mere plads. Og der kommer nye medlemmer til familien ret hurtigt. Men det skal heller ikke gå for hurtigt.

- Det går den rigtige vej, vi omsætter for mere end før, men jeg er ikke drevet af økonomi. Så skulle jeg for det første ikke have været fysioterapeut, siger Anja David Greve og fortsætter:

- Jeg synes lige, vi skal lande i det, vi er i nu. Jeg kender andre steder, hvor man kan miste familiefølelsen, hvis det bliver for stort. Det kommer til at handle for meget om at nå tal og den slags. Jeg tror, man kan nå et punkt, hvor man har så meget personale, at det er mere træls end sjovt, og der vægter jeg klart det sjove.

Og for alt i verden må følelsen af familie og nærvær ikke forsvinde fra klinikken. For det er nærværet, som, Anja tror, tiltrækker mange til netop ADG Fysioterapi, når de skal have hjælp til eksempelvis en skade.

- Det, vi brænder mest for, er at flytte folk. Det er ligegyldigt om det er dig, hr. Jensen eller Mikkel Hansen, så længe man har motivationen til at ville udvikle sig. Gøre en forskel. Jeg tror, tingene lykkes her, fordi vi vil noget, vil følge op og har nærvær. Det gør mig glad, når vi lykkes med ting. Og det gør vi. Så sætter vi nye mål, og når dem, siger Anja og tilføjer:

- Vi er ikke noget alene. Så skulle man spille badminton.

Sådan kender spillerne Anja David Greve. Her er hun i gang med Mads Mensah før en landskamp. Liselotte Sabroe/Scanpix 2018
Fysioterapeut Anja David Greve har godt fat i Michael Damgaard i en tidligere landsholdssamling. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce