Annonce
Sport

Landsholdet afviser kritik: Det handler kun om resultater

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Landsholdsfodbold er kun et spørgsmål om resultater og ikke om skønhed, siger Hareide, Eriksen og Schmeichel.

Det var med lodder og trisser, at det danske landshold i lørdags vandt 1-0 over Schweiz i en EM-kvalifikationskamp.

Danskerne spillede med mange lange bolde og skabte få chancer, mens schweizerne var bedre på bolden og havde flere kvalificerede målforsøg.

Derfor har både tv og aviser stillet spørgsmål ved underholdningsværdien, og en mild pibekoncert i pausen af kampen mod Schweiz indikerede da også, at ikke alle af landsholdets fans var imponerede af evnen til at skabe chancer.

Men vinderen har altid ret, og på et pressemøde mandag eftermiddag i Aalborg - dagen før testkampen mod Luxembourg - affejer Åge Hareide, Kasper Schmeichel og Christian Eriksen kritikken.

- Fodbold skal ses med forskellige øjne. I Danmark er der en tradition for, at alt skal være flot, poleret og champagnefodbold, og så vinder man bagefter. I mange andre nationer er der en mere pragmatisk tilgang, hvor man siger, at vi ikke er et udviklingshold.

- Det er vores intention at spille fantastisk fodbold og vinde kampene, men vi møder nogle gange modstandere, der på papiret er stærkere end os, og der skal vi bruge andre spillere og andre midler for at kunne gøre en forskel.

- Det kan eksemplificeres med Andreas Cornelius i kampen mod Polen (i 2017, red.), fordi han vandt alle luftdueller. Hvis vi havde brugt ham i en kamp, hvor vi spillede med bolde langs jorden, så havde der været noget fundamentalt galt med træneren, siger Åge Hareide.

Kasper Schmeichel forstår heller ikke, at der bliver stillet spørgsmål ved spillestilen, når landsholdet ikke har tabt en kamp i ordinær tid i tre år.

- Det handler om at vinde. Hvis vi kan spille smukt, så er det fantastisk, men der er ingen af os, der gider at tabe. Hensigten er altid at spille så flot og underholdende, som vi kan, men det kan ikke altid lade sig gøre, og i sidste ende er resultatet altid det vigtigste.

- Jeg vil langt hellere vinde 1-0 og spille grimt end at tabe 0-1 og have spillet smukt. Man kan bare spørge schweizerne, som måske spillede smukkere mod os, siger Kasper Schmeichel.

Christian Eriksen er også pragmatiker.

- De fleste vil gerne til en slutrunde, det er det, det handler om. Kvalifikationen handler kun om at få resultater, siger han.

Åge Hareide er dog indforstået med, at det er en del af den danske fodboldkultur at stille høje krav til landsholdet, som han selv tidligere har omtalt som "nordens brasilianere".

- Der har altid været høje forventninger til det danske landshold. Det er charmerende i sig selv. Jeg spillede selv mod dynamitdrengene, og det var vel dem, der skabte forventningerne til landsholdet.

- Jeg kan godt lide den selvtillid, at danskerne vil vinde, uanset hvem de møder. Danskerne sætter stor pris på fodbold, og det er jeg glad for, siger Åge Hareide.

Mandag er der solgt 7500 billetter til tirsdagens testkamp i Aalborg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce