Annonce
Assens

Landsbyskole står til lukning: Det gør kommunen nu

Assens Kommune har lagt en foreløbig plan for, hvordan den vil håndtere den mulige lukning af Gummerup Skole. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Ekstraordinært udvalgsmøde og en henvendelse til Børne- og Undervisningsministeriet står på Assens Kommunes plan for at håndtere den mulige lukning af landsbyordningen i Gummerup.

Herunder kommer fire udvalgte punkter.

1 Ekstraordinært udvalgsmøde

Administrationen i Assens Kommune har indkaldt udvalget for Uddannelse, Børn og Familie til et ekstraordinært udvalgsmøde på baggrund af skolebestyrelsens ønske om at afvikle Gummerup Børnehave og Skole. Onsdag den 1. juli skal udvalgets syv medlemmer med formand Mogens Mulle Johansen (SF) i spidsen diskutere skolebestyrelsens indstilling og den videre proces.

2 Orienteringsmøde

Fredag blev der holdt et orienteringsmøde for skoleforvaltningen og de ansatte på Gummerup Skole og Børnehave. Et lignende orienteringsmøde sker også onsdag den 1. juli, hvor forældrene til eleverne er indkaldt til et møde på skolen i Gummerup.

3 Børne- og Undervisningsministeriet

Mogens Mulle Johansen (SF) oplyser i en pressemeddelelse fra Assens Kommune, at der er blevet rettet henvendelse til Børne- og Undervisningsministeriet for at få belyst, hvilke muligheder der er for at lukke skolen og børnehaven i Gummerup via en dispensationsansøgning.

Normalt skal ansøgninger om at lukke skoler nemlig være sendt til ministeriet  senest den 1. marts det pågældende år. Så indtil videre er Assens Kommune forpligtiget til at drive Gummerup Skole frem til 1. august 2021.

4 Huset

Formanden for udvalget for Uddannelse, Børn og Familie understreger, at det først er efter sommerferien, at udvalget vil tage stilling til, hvilke handlemuligheder der er i forhold til Huset i Gummerup.

- Det er vigtigt for mig at pointere, at der stadig er et tilbud om skole i Gummerup for de elever og forældre, der ønsker det - også efter sommerferien - og at undervisningen på stedet fortsat vil være af god kvalitet, udtaler Mogens Mulle Johansen i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

OB

Michelsen: OB har betalt tilbage for 6-0-lussing

Annonce