Annonce
Nyborg

Landsbyråd skuffet over budgetaftale

Dorte Søemod, der er formand for landsbyrådenes sammenslutning i Nyborg Kommune, var alt andet end tilfreds med de svar, som hun fik om nedlæggelsen af landsbypedelordningen.

Nyborg/Tårup: Byrådets vedtagelse af budget 2016 tirsdag var samtidig et farvel til den ellers så populære landsbypedelordning.

Medlemmer af landsbyrådene i Tårup og Frørup havde ellers til det sidste håbet på, at de kunne overbevise politikerne om at droppe den planlagte årlige besparelse på 700.000 kroner.

Blandt andet troppede de forleden op i borgmesterens spørgetid, og også på selve byrådsmødet blev der stillet kritiske spørgsmål.

Formanden for landsbyrådenes sammenslutning i Nyborg Kommune, Dorte Søemod, gik så langt som til at spørge det samlede byråd om, hvad de egentlig vil stille op med landsbyrådene, når de ikke skal høres i så vigtig en sag.

Hun fik dog ikke noget svar. I stedet understregede borgmester Kenneth Muhs (V), at man også fortsat er optaget af, at landsbyerne tager sig pænt ud. Forskellen er bare, at det nu er de ansatte i Park og Vej, som skal løse opgaven.

- Det føler jeg mig overbevist om, at de kan. Ellers er jeg sikker på, at vi nok skal høre fra jer igen, sagde han henvendt til medlemmerne af landsbyrådene i byrådssalen.

Nej til forskelsbehandling

Landsbypedelordningen blev oprindelig indført i Tårup. Siden kom Frørup og Kogsbølle med, og sidste år blev ordningen bredt ud til hele kommunen, om end på lidt andre vilkår.

Og netop denne forskelsbehandling blev af Venstres Jacob Nilsson fremhævet som et af argumenterne for at droppe idéen.

- Jeg kommer selv fra Frørup og er blevet stoppet på gaden af folk, der vil vide, hvordan jeg tør stemme for forslaget. Men det tør jeg godt, blandt andet fordi vi ikke kan opretholde så stor forskelsbehandling mellem landsbyerne. For det andet er det ikke sådan, at der ikke i fremtiden bliver slået græs i Frørup. Det er blot sådan, at den koordinator, der hidtil har tagets sig af de landbyer, som ikke havde en fast pedel, nu også skal have kontakten med de tre landsbyer, der har haft en fast pedel. Landsbyrådene vil altså også fremover have en direkte kontaktperson. Han skal så ringe til Park og Vej, der står for at løse opgaven. Jeg har tillid til, at det kan de godt, lød forklaringen.

Det var dog ikke nok til at lægge en dæmper på utilfredsheden blandt tilhørerne, der overfor avisen varslede, at det sidste ord ikke er sagt i den sag.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter ballade på værtshus: Ung kvinde overfaldt betjent

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Sport

Middelfart i nød: Jagter desperat målmand

Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

Taske med computer stjålet ved Årslev

Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Odense For abonnenter

Drikkevandet bliver testet for pesticider: Men giftige planter kan også være en trussel

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Annonce