Annonce
Nyborg

Landsbypedel-ordning fik kniven

Nyborg Kommunens vej- og parkafdeling skal kunne løse opgaven, siger borgmester. S begræder beslutning.

Annonce

Østfyn: Fra årsskiftet er det slut med den ellers så populære landsbypedelordning.

Det ligger fast, efter at samtlige partier i byrådet samt løsgænger Helle Frøslev forleden indgik et forlig om næste års budget. Dermed sparer kommunen 700.000 kroner årligt.

Forsøgsordiningen blev oprindelig indført i Tårup. Siden kom Frørup og Kogsbølle med, og sidste år tog politikerne så skridtet fuldt ud og bredte ordningen til at gælde samtlige landsbyer, om end ikke på helt lige vilkår. Det ville have krævet en yderligere investering på to millioner om året, oplyser borgmester Kenneth Muhs (V).

- Der er enighed om, at det er en opgave, park og vej kan og skal løfte i hele kommunen. Det har man gjort før, og ser man på de områder, der ikke tidligere har været omfattet af ordningen, er det ikke sådan, at vi får flere klager derfra, tilføjer han.

Borgmesteren understreger, at man fortsat går op i, at landsbyerne tager sig pænt ud. Han gør samtidig opmærksom på, at forligskredsen har valgt at hæve pulje til landsbyforskønnelse fra 600.000 til 800.000 kroner.

- Det har vi gjort for at kunne imødekomme de mange ønsker, som der er lokalt, lyder det fra Kenneth Muhs (V).

Det er dog op til det enkelte landsbyråd at søge om midler fra puljen, som udelukkende kan gå til konkrete projekter.

Socialdemokraternes Vibeke Ejlertsen er langt fra begejstret for, at landsbypedelordningen bliver lagt i graven.

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at der ikke var flertal for at fortsætte ordningen, som blev indført på et tidspunkt, hvor vi havde borgmesterposten. Det er mit indtryk, at folk har været rigtig glade for den, og flere steder har det oven i købet betydet øget tilflytning. Det er i hvert fald det, jeg hører. Omvendt vedkender jeg fuldt ud, at vi har sagt ja til budgettet som en samlet pakke, siger hun.

- Men I kunne vel have insisteret på, at ordningen skulle bevares?

- I sidste ende er det et spørgsmål om prioriteringer. Og vi vægtede varme hænder højere end en pedelordning, lyder forklaringen fra S-spidskandidaten.

To personer har indtil videre været tilknyttet landsbypedelordningen. Den ene stopper inden udgangen af året, mens man vil forsøge at finde et andet arbejde til den nyansatte koordinator. Lykkedes det ikke, vil det være nødvendigt at fyre ham, oplyser vicekommunaldirektør Søren Møllegård. (kasper)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce