Annonce
forside

Landsbyklyngen: Foreninger samlet i Rudkøbing til idémesse

Folkekirken og modeljernbaneklubben i dialog. Foto: Martin Ramsgaard.

25 foreningener, virksomheder og organisationer havde en stand, og mange kiggede forbi, da Landsbyklyngen Langeland og Strynø søndag eftermiddag holdt idémesse i Rudkøbing.

Ved en snurrende modeljernbane står Kim Foged-Scmidt fra Langelands Modeljernbaneklub i intens samtale med Klaus Egebjerg, der sidder i menighedsrådet i Fuglsbølle-Longelse og repræsenterer Folkekirken på dagens idémesse.

- Egentlig snakker vi om hjemmeværnet, som er er noget helt andet, indrømmer Kim Foged Schmidt.

Formålet med idémessen er, at de langelandske foreninger og virksomheder skal lære hinanden at kende, så de kan hjælpe hinanden og måske samarbejde.

- Jeg har ikke lavet nogen konkrete aftaler, men jeg har fået fortalt rigtig mange om alle de ting, vi laver i folkekirken ud over at holde gudstjenester, fortæller Klaus Egebjerg.

I den gamle trælast ved Bellevue er der 25 stande med alt fra Folkeuniversitetet til Lions Club. Fra klokken 13, hvor borgmester Tonni Hansen (SF) og næstformanden i Landsbyklyngen, Bjørn Brandenborg, har budt velkommen, er der en lind strøm af nysgerrige.

Ved folkeoplysningens stand sidder Jytte Frederiksen, der også er en af initiativtagerne til Landsbyklyngen Langeland og Strynø.

- Jeg er imponeret af, hvor mange stande vi har fået. I i forhold til hvor mange der er kommet for at kigge, synes jeg, der er plads til forbedring, siger hun.

- Men vi har fået mange inputs. Mange har for eksempel spurgt til e-sport til børn og fysisk sport og motion til folk over 50. Det er noget, vi kan tage med hjem og arbejde videre med, fortsætter Jytte Frederiksen.

Borgmester Tonni Hansen (SF) bød velkommen til idémessen sammen med Bjørn Brandenborg. Foto: Martin Ramsgaard.

Konkrete aftaler

Louise Dyrholm, der er leder af Frivilligcenter Langeland, har allerede lavet flere konkrete aftaler. Centerets opgave er at støtte op og hjælpe alle dem, der arbejder frivilligt. Men det er det ikke alle, der ved.

- Der var nogen der søgte nogen, der vidste noget om fundraising. Det er faktisk vores spidskompetence, så der har vi allerede lavet en aftale om at hjælpe, fortæller Louise Dyrholm.

Et andet område, hvor mange foreninger fandt ud af, at det måske er en god idé at tale sammen er, når de laver arrangementer.

- Noget at det vi har opdaget i dag er, hvor mange ting, der egentlig er gang i, siger Jytte Frederiksen.

- Vi har for eksempel lige opdaget, at der ligger tre møder den samme dag,. Det er måske noget vi kunne undgå ved for eksempel at have en fælles kalender.

Jytte frederiksen (t.h.) på folkeoplysningens stand. Foto: Martin Ramsgaard.
Annonce

Bedre koordinering

Louise Korfing Kielser, Maja Bæk Hartung og Stine Nyman Nistrup fra Rudkøbing Gymnastikforening havde håbet, at der havde været flere fra sports- og idrætsforeningerne.

- Vi ville gerne have talt med nogen af de andre. Det er jo de samme børn, vi arbejder med, siger Maja Bæk Hartung.

De vil gerne koordinere deres aktiviteter og arrangementer med de andre foreninger og klubber.

- Der er jo ingen grund til, at vi holder fem forskellige halloween-arrangementer i Rudkøbing. Måske kunne vi lave ét stort sammen, siger Louise Korfing Kieler.

- Vi har også et stort Landsstævne i Svendborg lige om lidt. Måske skulle vi arbejde sammen om at lave noget fælles i stedet for, at hver klub laver sit eget, siger Stine Nyman Nistrup.

Selvom de ikke fandt de andre foreninger på idémessen, er de blevet enige om at snakke med dem i den kommende tid.

Idémessen sluttede med et foredrag af den nye langelænder, TV2 Mellemøsten-korrespndent, Steffen Jensen, der netop talte om styrken ved de frivilliges arbejde og initiativ på Langeland.

Folkene fra Møllehavehuset i Tranekær var også på messen. Foto: Martin Ramsgaard.
Langelands Brassband forsøgte at finde nogen der spiller på messinghorn på messen. Foto: Martin Ramsgaard.
Folkeuniveristetet er snart på vej med nye arrangementer. Foto: Martin Ramsgaard.
Der var en pæn strøm af gæster i løbet af eftermiddagen. Foto: Martin Ramsgaard.
Den nye langelænder, Steffen Jensen. sluttede messen af. Foto: Martin Ramsgaard.
Lions Club på jagt efter nye medlemmer. Foto: Martin Ramsgaard.
Frivilligcenter Langeland fik lavet mange aftaler i løbet af søndagen. Foto: Martin Ramsgaard.
Maja Bæk Hartung, Stine Nyman Nistrup og Louise Korfing Kieler fra Rudkøbing Gymnastikforening havde håbet på at finde flere sportsfolk på messen. Foto: Martin Ramsgaard.
Langelands STI-VENNER fik netværket på messen. Foto: Martin Ramsgaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce