Annonce
Kerteminde

Landsbyfællesskabskonference på Hindsholm: 38 ildsjæle mødes for at kæmpe for de små byområder

På Hindsholmskolen i Dalby samles 38 ildsjæle lørdag. Alle er de repræsentanter fra de 10 lokalråd og beboerforeninger, som er medlemmer af Kerteminde Landsbyråd, og de mødes til en konference om landsbyfællesskab. Arkivfoto

Lørdag er der Landsbyfællesskabskonference på Hindsholmskolen i Dalby. Her skal repræsentanter fra kommunens lokalråd og beboerforeninger mødes for at udveksle erfaringer.

Nordøstfyn: På Hindsholmskolen i Dalby samles 38 ildsjæle lørdag. Alle er de repræsentanter fra de 10 lokalråd og beboerforeninger, som er medlemmer af Kerteminde Landsbyråd, og de mødes til en konference om landsbyfællesskab.

Formålet med konferencen er, at landbybyerne mødes og får udvekslet erfaringer om, hvorvidt det overalt i kommunen bliver muligt at realisere landsbypolitikkens vision om, at Kerteminde er kommunen med de levende landsbyer. Ved mødet skal de lokale repræsentanter fra nær og fjern i kommunen også komme med deres input til en revision af den landsbypolitik, der har eksisteret de sidste fire år.

- Vi håber, at vi allerede på konferencen kan få gode input til, hvilke temaer, vi - Landsbyrådet og kommunen - skal sætte fokus på i de kommende fire, siger Steen Hjorth, der er formand for Kerteminde Landsbyråd.

- Kommunen har netop vedtaget, hvordan processen for arbejdet med den nye landsbypolitik skal foregå og har udpeget Jens Arne Hansen fra Arbejdsmarked-, Erhvervs - og Vækstudvalget og Terje Pedersen fra Miljø-, Natur- og Teknikudvalget til at indgå i den gruppe, som sammen med tre repræsentanter fra Landsbyrådet skal koordinere arbejdet med den nye politik. Et arbejde, vi ser frem til og glæder os til at komme i gang med, understreger Landbyrådets formand, som også er formand for Mesinge Lokalråd.

Det er tredje gang, at energiske folk fra kommunens landsbyer samles til konference. Konferencen er et resultat af den gældende landsbypolitik, hvor et af fokusområderne er "fællesskabets rammer."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce