Annonce
Kerteminde

Landsbyerne skal involveres mere: Har du en ide til, hvordan din landsby kan forskønnes?

Formanden for landsbyrådet, Steen Hjorth, håber, at forslaget om ny landspolitik i Kerteminde Kommune bliver godt modtaget. Arkivfoto

Ny Landsbypolitik præsenteres på borgermøde torsdag 31. januar

Kerteminde: Landbyrådet er klar til at præsentere en landsbypolitik for de kommende fire år.

Forslaget til ny landsbypolitik er udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af Jens Arne Hansen (Arbejds-, Erhvervs- og Vækstudvalget), Terje Pedersen (Miljø-, Natur- og Teknikudvalget), Erling Knudsen, Ejnar Rath Zacho og Steen Hjorth. De tre sidstnævnte er udpeget af Kerteminde Landsbyråd.

Landsbypolitikken er delt op i tre spor med hver fire fokusområder. De tre overordnede spor er bosætning, infrastruktur og fællesskaber/foreninger. Et bærende element i forslaget til ny landsbypolitik er, at beboerne i landsbyerne i videst muligt omfang skal involveres i de processer, der skal være med til at skabe udvikling.

Som et af initiativerne til at involvere landsbybeboerne mere i det sted de bor, lægger landsbypolitikken op til et projekt, hvor alle landsbysamfund i kommunen inviteres til at komme med forslag til, hvordan netop deres område kan forskønnes. Alle landsbysamfund kan sende forslag, og blandt de indsendte forslag udpeges fem, som vil få midler til at realisere nogle af deres idéer.

- Vi tror, at mange landsbyer vil tage udfordringen op, aktivere det lokale fællesskab og sammen bringe en masse spændende forslag frem, siger Steen Hjorth i sin egenskab af formand for Kerteminde Landsbyråd

Det nye forslag præsenteres ved et borgermøde torsdag 31. januar kl. 19. Mødet holdes på Kulturhus Fjorden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce