Annonce
Kerteminde

Landsbyer gør deres hoser grønne i byrådssalen

- Det er meget forskellige projekter, men fælles for dem er, at de involverer borgerne i de fem landsbyer - og at man får noget kønnere at kigge på, siger Steen Hjorth. Privatfoto

Kerteminde: Fem forslag til forskønnelse af fem landsbyer bliver mandag 13. maj præsenteret i byrådssalen på Kerteminde Rådhus.

Det bliver på en lidt anderledes - og appetitlig - måde. Hvert af projekterne symboliseres nemlig af en kage - og så kommer der repræsentanter for de fem landsbyer Drigstrup, Salby, Kølstrup, Rynkeby og Rønninge og laver en levende præsentation af deres forslag for dommerkomitéen.

Der var i alt 13 indsendte forslag til landsbyerne i Kerteminde Kommune; dommerkomitéen har udvalgt de fem finalister.

Det overordnede formål er at fremme fællesskaberne i landsbyerne ved at involvere lokale borgere.

- Det bliver spændende at se, hvad de fem landsbyer kan få ud af et så relativt beskedent beløb som 10.000 kroner, lyder det i en pressemeddelelse fra Steen Hjorth, formand for Kerteminde Landsbyråd, som er ansvarlig for projektets afvikling.

Den bedste præsentation belønnes med yderligere 5.000 kroner. Den endelige vinder af årets Landsby Makeover afsløres 11. august. Præmien er yderligere 30.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce