Annonce
Assens

Landsby slikker sårene efter skolelukning - samtidig spirer håb for skolebygninger

Leder af Gummerup Vuggestue, Hanne-Dorthe Frimodt. Foto: Michael Bager
Byrådet har definitivt besluttet at lukke Huset Gummerup. Det er triste nyheder for landsbyen, men samtidig spirer en række nye ideer til, hvordan skolebygningerne kan anvendes.

Onsdag besluttede byrådet at lukke Huset Gummerup. Ifølge lokalrådsformand Martin Mulvad Ernst er borgerne i området forundrede og triste over processen, men også afklarede, og der er flere ideer til, hvordan der fortsat kan holdes liv i bygningerne på Byvejen.

1 Privat børnehave vil udvide

Gummerup Private Vuggestue og Børnehave bød allerede i efteråret ind på at overtage dele af Huset Gummerups lokaler. Den private institution har problemer med kapaciteten og kan ikke garantere sine vuggestuebørn en plads i børnehaven.

Siden efteråret har den private institution dog været nødt til at finde løsninger på problemet, fortæller leder Hanne-Dorthe Frimodt.

- Assens Kommune vendte ikke tilbage på vores forespørgsel (i efteråret, red.), så vi var nødt til finde nogle løsninger selv, og derfor er der ikke så stort pres på nu, lyder det fra institutionslederen, som ikke ønsker at uddybe, hvilke løsninger, der er fundet.

Det betyder ikke nødvendigvis, at Gummerup Private Vuggestue og Børnehave ikke er interesseret i lokalerne, siger Hanne-Dorthe Frimodt.

2 Skolen som landsbycenter

Martin Mulvad Ernst, formand, Køng-Gummerup-Højrup Lokalråd, fortæller, at man gerne vil opretholde  den del af bygningerne, der ikke eventuelt skal bruges til børnehave, som et offentligt samlingspunkt. 

- Vi har aktiviteter, vi længe har haft brug for lokaler til, som kan komme i gang, hvis vi kan finde et sted til dem. Der er efterspørgsel fra nogen i Odense, der har keramikundervisning for voksne kvinder. Deres hold er overtegnet, og de vil gerne stable et hold på benene i Gummerup. Vi har også små virksomheder, der efterspørger kontorfællesskab, og lokalrådet vil også gerne have kontor der, så vi kan have et landsbycenter i byen.

Desuden har skolen en meget aktiv forældreforening med 50 år på bagen, som gerne vil fortsætte.

- De står for eksempel bag vores årlige byfest med deltagere fra hele lokalområdet. Fordi den har kørt i så mange år, har foreningen en stor beholdning af telte, borde, stole og bænke, som man lejer ud og fortsat har brug for opbevaringsplads til.

Martin Mulvad Ernst håber, at lokalrådet og andre foreninger får mulighed for at indgå i en form for drifts- eller brugsretsaftale om bygningerne.

3 Sælges eller ej

Ifølge borgmester Søren Steen Andersen (V) har Assens Byråd endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med Huset Gummerups bygninger, når landsbyordningen lukker til sommer.

- Vi har ikke behandlet sagen, men jeg forudser, at byrådet ser fine perspektiver i en børnevenlig by med et børneunivers, siger borgmesteren.

Meget peger mod byens private institution, som har vist interesse for at udvide, tilføjer han.

- Alle har en interesse for, at der skal være liv derude, konstaterer han.

Assens Kommune har processer kørende flere steder, hvor man forsøger at sælge kommunale bygninger, men om det også kommer til at ske i Gummerup, kan Søren Steen Andersen endnu ikke løfte sløret for.

- Det er klart, at når en landsbyordning er indstillet til at lukke, så er der selvfølgelig nogle tanker om det. Men vi skal tage tingene i den rigtige rækkefølge, lyder det fra borgmesteren.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Navne For abonnenter

Tåbelig skuespiller-idé: Kristoffer Helmuth har i en stresset periode op til premiere skrevet dagbog, som Shakespeare ville have gjort

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Livsstil For abonnenter

- Vi bruger sindssygt meget jomfruhummer: På Hotel Hesselet er jomfruhummer det første på kortet

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport

Sådan kan du følge det klassiske cykelløb Fyen Rundt på nærmeste hold

Kerteminde For abonnenter

Colins firma er gået konkurs: Bagved gemmer sig et forlist aktie-eventyr og en omstridt erhvervsmand med over 620 konkurser bag sig

Kerteminde

Kenneth rapportede om et druknende marsvin og fik afslag: - Vi er ikke en redningstjeneste

Annonce