Annonce
Assens

Landsby slikker sårene efter skolelukning - samtidig spirer håb for skolebygninger

Leder af Gummerup Vuggestue, Hanne-Dorthe Frimodt. Foto: Michael Bager
Byrådet har definitivt besluttet at lukke Huset Gummerup. Det er triste nyheder for landsbyen, men samtidig spirer en række nye ideer til, hvordan skolebygningerne kan anvendes.

Onsdag besluttede byrådet at lukke Huset Gummerup. Ifølge lokalrådsformand Martin Mulvad Ernst er borgerne i området forundrede og triste over processen, men også afklarede, og der er flere ideer til, hvordan der fortsat kan holdes liv i bygningerne på Byvejen.

1 Privat børnehave vil udvide

Gummerup Private Vuggestue og Børnehave bød allerede i efteråret ind på at overtage dele af Huset Gummerups lokaler. Den private institution har problemer med kapaciteten og kan ikke garantere sine vuggestuebørn en plads i børnehaven.

Siden efteråret har den private institution dog været nødt til at finde løsninger på problemet, fortæller leder Hanne-Dorthe Frimodt.

- Assens Kommune vendte ikke tilbage på vores forespørgsel (i efteråret, red.), så vi var nødt til finde nogle løsninger selv, og derfor er der ikke så stort pres på nu, lyder det fra institutionslederen, som ikke ønsker at uddybe, hvilke løsninger, der er fundet.

Det betyder ikke nødvendigvis, at Gummerup Private Vuggestue og Børnehave ikke er interesseret i lokalerne, siger Hanne-Dorthe Frimodt.

2 Skolen som landsbycenter

Martin Mulvad Ernst, formand, Køng-Gummerup-Højrup Lokalråd, fortæller, at man gerne vil opretholde  den del af bygningerne, der ikke eventuelt skal bruges til børnehave, som et offentligt samlingspunkt. 

- Vi har aktiviteter, vi længe har haft brug for lokaler til, som kan komme i gang, hvis vi kan finde et sted til dem. Der er efterspørgsel fra nogen i Odense, der har keramikundervisning for voksne kvinder. Deres hold er overtegnet, og de vil gerne stable et hold på benene i Gummerup. Vi har også små virksomheder, der efterspørger kontorfællesskab, og lokalrådet vil også gerne have kontor der, så vi kan have et landsbycenter i byen.

Desuden har skolen en meget aktiv forældreforening med 50 år på bagen, som gerne vil fortsætte.

- De står for eksempel bag vores årlige byfest med deltagere fra hele lokalområdet. Fordi den har kørt i så mange år, har foreningen en stor beholdning af telte, borde, stole og bænke, som man lejer ud og fortsat har brug for opbevaringsplads til.

Martin Mulvad Ernst håber, at lokalrådet og andre foreninger får mulighed for at indgå i en form for drifts- eller brugsretsaftale om bygningerne.

3 Sælges eller ej

Ifølge borgmester Søren Steen Andersen (V) har Assens Byråd endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med Huset Gummerups bygninger, når landsbyordningen lukker til sommer.

- Vi har ikke behandlet sagen, men jeg forudser, at byrådet ser fine perspektiver i en børnevenlig by med et børneunivers, siger borgmesteren.

Meget peger mod byens private institution, som har vist interesse for at udvide, tilføjer han.

- Alle har en interesse for, at der skal være liv derude, konstaterer han.

Assens Kommune har processer kørende flere steder, hvor man forsøger at sælge kommunale bygninger, men om det også kommer til at ske i Gummerup, kan Søren Steen Andersen endnu ikke løfte sløret for.

- Det er klart, at når en landsbyordning er indstillet til at lukke, så er der selvfølgelig nogle tanker om det. Men vi skal tage tingene i den rigtige rækkefølge, lyder det fra borgmesteren.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Formand om milliardaftale: Det kan fastholde sygeplejersker

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Bagsiden

Sprogdoktoren: Bogstavet ”jod” – eller ”joj”

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Odense

Politikere beklager uskønt forløb i autisme-byggeri: - Ja, kommunen har fejlet - det er bare ikke godt nok

Odense For abonnenter

Letbanedirektør langer hårdt ud efter spansk hovedentreprenør: - For mig er det soleklart, hvem der har ansvaret

Fyn

Der var rå, brutal filmpremiere og kostumelegeplads, da Cafe Stiften inviterede 100 læsere på Boltinggaard Gods

Annonce