Annonce
Faaborg-Midtfyn

Landsby mister 66 arbejdspladser: Flytter produktionen til Polen og Nordjylland

Damas flytter produktionen ud af Vester Aaby i løbet af 2019. Arkivfoto: Anders H. Jensen

38 produktionsansatte skal have nye job, salgsafdeling med yderligere 28 medarbejdere flytter nok til Odense.

Vester Aaby: Sidste kapital skrives snart i et stykke sydfynsk industrihistorie. Virksomheden Damas i Vester Aaby flytter nemlig i løbet af 2019 produktionen til Sæby og til Polen. 38 ansatte i indkøb, produktion og lager skal således have nye job.

Damas har lavet kornrensemaskiner til landbruget siden 1863, da Jens Nielsen, Vester Skerninge, grundlagde en maskinfabrik, som han 11 år senere flyttede til Vester Aaby. Virksomheden blev i 2015 opkøbt af det Sæby-baserede SKIOLD A/S, og allerede dengang blev der bebudet en større vækstplan. Det er den, der nu sender Damas ud af Vester Aaby:

- Vi skal opnå en vækst på 300 procent på fem år, og hertil er lokalerne i Vester Aaby ikke store nok, så vi må sende en del af produktionen til Sæby og en lille del til Polen, forklarer Helle Lennø Weesgaard, som er marketing manager i SKIOLD A/S.

Damas har 66 ansatte i Vester Aaby, heraf er de 38 job, som er produktionsrelaterede. Ingen medarbejdere sendes ud i arbejdsløshed, lyder det fra ledelsen:

- Der har været personlige samtaler med hver enkelt medarbejder, som alle skal have nye job, de fleste dog først i slutningen af 2019. Et par lærlinge har vi fundet andre lærepladser til, nogle skifter til job i andre af områdets virksomheder, nogle flytter med til Sæby, enkelte går på pension eller efterløn, men vi regner med, at vi har fundet en jobløsning til hver enkelt medarbejder, inden vi lukker produktionen i Vester Aaby helt ned, siger Helle Lennø Weesgaard.

Damas har også en salgsafdeling med 28 medarbejdere i Vester Aaby. Hvad der skal ske med dem er endnu lidt usikkert, men bestyrelsen har planer om også at flytte salgsafdelingen, formentlig til Odense.

- Vi har ikke nogen konkrete aftaler, men en idé om at trække til Odense, oplyser Helle Lennø Weesgaard.

Annonce

150 år med landbrugsmaskiner

Damas har fremstillet landbrugsmaskiner på Sydfyn siden 1863.Allerede i år 1900 opnåede grundlæggeren Jens Nielsen guldmedaljen for kornrensningsmaskiner ved verdensudstillingen i Paris.

Den type maskiner har siden været et speciale for Damas.

Damas har siden 2015 været 100 procent ejet af SKIOLD A/S, der er hjemmehørende i Sæby.

Vækstplanen for Damas betyder, at lokalerne i Vester Aaby er blevet for trange. Produktionen flyttes med udgangen af 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];