Annonce
Assens

Landsby får stor donation: Opkald fra fond var sød musik i Michelles ører

Det er instrumenter somme dette, der bliver sat op på legepladsen i 2021. Michelle Hummel Pedersen og Hans Frede Pedersen sidder begge i bestyrelsen i Ørsted Beboerforening. Michelle Hummel Pedersen har været primus motor bag det nuværende projekt, mens Hans Frede Pedersen var med til at etablere fællesområdet i Ørsted overfor købmanden i 2013. Foto: Lærke Bjørn Bang
272.000 kroner er på vej til Ørsted Beboerforening, som vil udbygge byens legeplads med musikinstrumenter og en bålhytte.
Annonce

Ørsted: Da Michelle Hummel Pedersen fra Ørsted Beboerforening blev ringet op af Nordea-fonden med besked om, at der er 272.000 kroner på vej i Ørsteds retning, var det sød musik i hendes ører.

Toner af musik kommer fra marts 2021 til at forplante sig i den lille landsby med knap 1500 indbyggere, for pengene skal bruges på udendørs musikinstrumenter og en bålhytte på det grønne område overfor byens købmandsbutik.

- Min første tanke var "det var da vildt", griner Michelle Hummel Pedersen, som har stået i spidsen for projektet.

Hun har selv to børn på fire og to år, og bruger ofte byens legeplads, som ligger overfor købmanden i Ørsted. Det er et sted, hvor mange aldersgrupper samles, og som beboerforeningen gerne vil gøre endnu bedre, fortæller hun.

- Det skal styrke byens samlingssted. Det er et sted, hvor vi holder grillaftener om sommeren, hvor der spilles krolf, og hvor den private børnehave og vuggestuen og den kommunale dagpleje leger, siger Michelle Hummel Pedersen.

Til marts går anlæggelsen i gang, og det er firmaet Percussion Play, der står bag. Percussion Play har udviklet udendørs musikinstrumenter, som er målrettet børnehaver og skoler, og som ifølge firmaet "frembringer behagelige toner, uanset hvordan børnene rammer tangenterne".


Jeg er fyldt med beundring over Michelles arbejde. Det er en rigtig god idé. Vi har først lige hørt nyheden, og det var lige, så jeg fik gåsehud.

Jette Weber, købmand i Ørsted


Hvilket forhåbentlig vil glæde legepladsens naboer.

- Det er vigtigt, at det favner alle dem, som også bruger pladsen i dag. Bedsteforældre kan ikke nødvendigvis klatre med op i et legetårn, men de kan godt spille musik med deres børnebørn, mener Michelle Hummel Pedersen.

Annonce

Indviet i 2013

Jette Weber og Lene Weber, som driver købmanden i Ørsted, som ligger lige overfor det grønne fællesområde, er begejstrede for det arbejde, Ørsted Beboerforening har gjort.

- Jeg er fyldt med beundring over Michelles arbejde. Det er en rigtig god idé. Vi har først lige hørt nyheden, og det var lige, så jeg fik gåsehud, lyder det fra Jette Weber.

De oplever, at det ikke bare er de lokale, men også udenbys folk, der bruger fællesområdet.

- Margueritruten går lige forbi, og vi oplever ofte, at folk spørger, om de må sætte sig over på pladsen og spise en is. De bliver imponerede, når de finder ud af, at vi i sådan en lille by har sådan en fin fælles plads, fortæller hun.

Det er dog primært borgerne i Ørsted, som benytter samlingsstedet.

Børnehuset Æblet, som er en privat institution  for 0-6 årige i Ørsted, tager ofte på udflugt til legepladsen, fortæller leder Benita Olesen.

- Vi er tit deroppe for at spise madpakker. Det bliver godt at få en bålhytte, for det giver bare en anden form for hygge, og flere muligheder året rundt, siger hun.

Legepladsen og fællesområdet i Ørsted blev indviet i juni 2013 sammen med et busskur ved kirken. Begge dele blev etableret ved frivilligt arbejde, fortæller Hans Frede Pedersen, som både dengang og nu var med i beboerforeningen.

- Det gav et samlingspunkt og noget forskønnelse. Før var det bare en mark og noget rod, der lå her, husker han.

Her bor vi-puljen

Nordea-fonden uddeler i alt 67,9 mio. kroner til bysamfund, der vil styrke fællesskabet. Bysamfund på mellem 200 og 5.000 indbyggere kunne søge støtte til initiativer, der styrker fællesskabet. 

Ørsted Beboerforening modtager 272.000 kroner i puljens anden og sidste runde.

Beløbet dækker hele Ørsted Beboerforenings projekt om at etablere bålhytte og udendørs musikinstrumenter på byens legeplads og fællesområde.

Tidligere i år har både Vissenbjerg Skoles Støtteforening og Tommeruppernes Lokalråd fået støtte fra Her bor vi-puljen.

Vissenbjerg Skoles Støtteforening får 739.550 kroner af Nordea-fonden til projektet "Byens legeplads - fællesskabet om det sunde, gode liv", og Tommeruppernes Lokalråd får 919.500 kroner til "Tallerupsøerne - klima, luft og leg".

Hans Frede Pedersen var involveret i etableringen af byens legeplads og fællesområde i 2013, og er glad for, at der nu bygges videre på projektet. Foto: Lærke Bjørn Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Middelfart falder fra nummer 4 til nummer 29: Grøn vækstkommune på voldsom rutsjetur i årlig undersøgelse om lokalt erhvervsklima

Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce