Annonce
Nyborg

Landmandens møgsager

Borgere fra Skellerup-kanten protesterede flittigt, da landmanden for nogle år siden ville bygge en ny minkfarm ved landsbyen. Foto: tim K. Jensen.
Østfynsk gårdejer har flere gange de senere år været i medierne med mere eller mindre uheldige sager.
Annonce

Sulkendrup: Sagen om det frede overdrev og markvejen på marken ved Sulkendrup er ikke den eneste gang, en østfynsk landmand har været i medierne. Vi har samlet en række af de tidligere historier.

1 Dømt for ødelæggelse

Landmand er ved byretten i Svendborg blevet dømt for overtrædelse af museumsloven for på ulovlig vis at have fjernet et historisk dige på grænsen mellem Nyborg og Faaborg-Midtfyn kommuner. Og for igennem flere år at have undladt at genskabe det cirka 165 meter lange dige på trods af gentagne påbud fra myndighederne. Det skete i juni 2018.

2 Dige i Sulkendrup

Også i Sulkendrup har landmandens store maskiner været for tæt ved et på et historisk dige, som blev pløjet ned.

3 Upopulær minkfarm

I 2016 havde gårdejeren planer om at bygge en minkfarm i nærheden af Skellerup. En gruppe beboere i området klagede, og sagen endte med, at minkene blev droppet.

4 Overdrev og vej ved Sulkendrup

Marken ved Sulkendrup havde en upraktisk facon, og derfor tog landmanden i 2017 fat med de store maskiner for at forme jordstykket mest rationelt. Uheldigvis for ham var beboerne i landsbyen vest for Nyborg vakse, og de meldte ham til kommunen blandt andet for at ødelægge beskyttet natur, nemlig en skråning med overdrev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce