Annonce
Debat

Landmænd vaccinerer afgrøderne

Ole Maagaard er byrådskandidat for Venstre. Foto: Ole Maagaard

Lokaldebat: Det er snart forår, og i landbruget skal vi i gang med en ny vækstsæson. Såtiden står for døren, og som landmænd og rådgivere ser vi frem til at komme i markernen.

Vi samarbejder dagligt med den danske natur. Vi glæder os til at producere årgang 2021 af verdens sundeste fødevarer til de danske og udenlandske forbrugere.

Sideløbende hermed er hele Danmark i fuld gang med at vaccinere mod Covid-19. Vaccinationer, der åbner muligheder for en lysere fremtid. Vi glæder os til at være sammen igen, tage på stadion og nyde en iskold fadøl til en god koncert.

Annonce

I landbruget vaccinerer vi også, for at jeres fødevarer kan blive sundere. Vi bruger ”medicin” for at undgå virussygdomme og dermed ”syge” fødevarer. Det har vi gjort de sidste mange årtier. Et eksempel på dette er havrerødsot, en virussygdom som overføres fra lus til korn.


Derfor har jeg god samvittighed, når jeg beskytter og vaccinerer mine afgrøder, og det mener jeg også, at vi i Assens Kommune bør have, når vi anvender planteværn.

Ole Maagaard, byrådskandidat for Venstre


Sygdommen udvikler sig henover vækstsæsonen, hvis ikke vi beskytter kornet mod sygdommen. Sygdommen kan først ses lang tid efter, at infektionen er sket. Ved hjælp af medicin/planteværn beskytter vi kornet i efteråret, bedste effekt opnås - nøjagtig, som når vi vaccinerer mod Covid-19 - ved at anvende medicin/planteværn mindst to gange med 14 dages mellemrum.

Det er ekstremt vigtigt, at kornet beskyttes på det rigtige tidspunkt, og med den rigtige dosis, for at opnå tilstrækkelig beskyttelse. Den hvede, der er sået tidligst, det vil sige de ældste hvedeplanter, er dem, der er mest udsat og bør beskyttes først.

Det planteværn, vi anvender i dansk landbrug, er udviklet over årtier og godkendt først i EU og derefter af den danske miljøstyrelse. En godkendelsesprocedure der tager 5-10 år. Denne godkendelse omfatter en konkret risikovurdering i forhold til miljø og sundhed.

Derfor har jeg god samvittighed, når jeg beskytter og vaccinerer mine afgrøder, og det mener jeg også, at vi i Assens Kommune bør have, når vi anvender planteværn.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Politikere kræver handling fra minister og kommunen i Marco-sag: - Lad nu den familie flytte ind til deres barn

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Stor mystik om politiaktion: Har afspærret område i Odense

Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Assens

Frivillige søreddere måtte rykke ud midt i fredagshygge og EM-kamp: - Det viser, at der har været et stort behov for os

Nordfyn For abonnenter

Charlotte har fået nok: - Jeg er overhovedet ikke sart, jeg er bare træt af gaderæs i Bogense

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Debat For abonnenter

Lokalredaktør: Måske vi bør skrive endnu mere om den nordfynske trafikkultur

Faaborg-Midtfyn

Borgmester vil ikke føre personalesager i avisen: Skolebestyrelse tilgiver fyringstruet fagchef

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Navne

Mindeord: Søster blev kendt da hun satte millionær til at skrælle kartofler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Inden Marco fyldte et år, fik hans forældre at vide, at han kun havde seks måneder tilbage at leve i: Har kun en time om ugen med døende søn

Fyn

Halvandet års fængsel til fynsk stedfar: Solgte videoer af overgreb på mindreårig pige

Annonce