Annonce
Faaborg-Midtfyn

Landets bedste står i kø for at give bud på udvikling af sydfynsk perle

Faaborg fik en spændende stykke arkitektur, da havnebadet åbnede. Det kommer der endnu mere af, når eksperter giver bud på byudviklingen. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune.

Faaborg: Tre teams af byudviklere skal komme med svar på, hvordan Faaborg kan gøres endnu mere attraktiv for både borgere, turister og erhvervsliv. De er nøje udvalgt, og borgmester Hans Stavnsager (S) sagde i forbindelse med offentliggørelsen af navnene på de tre teams:

- Det er nogle af landets dygtigste arkitekter, landskabsarkitekter og byudviklere, der nu får til opgave at vise, hvordan vi kan udnytte Faaborgs særlige dna og potentialer i en langsigtet udvikling af byen. Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan de får omsat den særlige stemning, der er i byen og det omkringliggende landskab til en unik og sammenhængende plan, der kan placere Faaborg solidt på landkortet som et attraktivt sted at leve og besøge.

Annonce

1.

Hovedrådgiver:

ADEPT ApS, arkitektur og byplanlægning Underrådgiver:

Mandaworks, byrum og landskab

Rambøll, klima, vand, trafik, forretningsudvikling, bygningsarv

GivRum, byliv, involvering, kickstart.

2.

Hovedrådgiver:

SLA Aarhus ApS, landskabs- og byplanlægning Underrådgiver:

Praksis Arkitekter, bytransformation og arkitektur, kultur og bygningsarv

A1 Consult, klimasikring Konsulent:

Have Kommunikation, forretnings- og kulturudvikling, brandingstrategi

GXN (del af 3XN), cradle to cradle design, cirkulær økonomi

Jimmy Valentin, trafikplanlægning.

3.

Hovedrådgiver:

GHB Landskabsarkitekter a/s, landskabs- og byplanlægning Underrådgiver:

Kjellander & Sjöberg AB, arkitektur

TYRENS A/S, rådgivende ingeniører

REALISE, forretningsudvikling

Mogens Morgen, transformation og kulturmiljøer

Her skal udvikles

Her er arealerne og bygningerne de tre teams har arbejdet med:

Slagterigrunden:

Ledigt areal – ca. 32.000 m2

Tulipbygningen – ca. 7.000 m2

Direktørboligen – ca. 700 m2

Frølagerbygningen – ca. 850m2

Banegårdsområdet:

Ledigt areal – ca. 15.000 m2 (bl.a efter nedrivninger på Færgevej)

Banegårdsbygningen – ca. 1.100 m2

Posthusbygningen – ca. 1.300 m2

Kulturområdet:

Kedelcentralen – ca. 1.000 m2

Kraftvarmeværket – ca. 1.600 m2

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce