Annonce
Faaborg-Midtfyn

Landets bedste står i kø for at give bud på udvikling af sydfynsk perle

Faaborg fik en spændende stykke arkitektur, da havnebadet åbnede. Det kommer der endnu mere af, når eksperter giver bud på byudviklingen. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune.

Faaborg: Tre teams af byudviklere skal komme med svar på, hvordan Faaborg kan gøres endnu mere attraktiv for både borgere, turister og erhvervsliv. De er nøje udvalgt, og borgmester Hans Stavnsager (S) sagde i forbindelse med offentliggørelsen af navnene på de tre teams:

- Det er nogle af landets dygtigste arkitekter, landskabsarkitekter og byudviklere, der nu får til opgave at vise, hvordan vi kan udnytte Faaborgs særlige dna og potentialer i en langsigtet udvikling af byen. Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan de får omsat den særlige stemning, der er i byen og det omkringliggende landskab til en unik og sammenhængende plan, der kan placere Faaborg solidt på landkortet som et attraktivt sted at leve og besøge.

Annonce

1.

Hovedrådgiver:

ADEPT ApS, arkitektur og byplanlægning Underrådgiver:

Mandaworks, byrum og landskab

Rambøll, klima, vand, trafik, forretningsudvikling, bygningsarv

GivRum, byliv, involvering, kickstart.

2.

Hovedrådgiver:

SLA Aarhus ApS, landskabs- og byplanlægning Underrådgiver:

Praksis Arkitekter, bytransformation og arkitektur, kultur og bygningsarv

A1 Consult, klimasikring Konsulent:

Have Kommunikation, forretnings- og kulturudvikling, brandingstrategi

GXN (del af 3XN), cradle to cradle design, cirkulær økonomi

Jimmy Valentin, trafikplanlægning.

3.

Hovedrådgiver:

GHB Landskabsarkitekter a/s, landskabs- og byplanlægning Underrådgiver:

Kjellander & Sjöberg AB, arkitektur

TYRENS A/S, rådgivende ingeniører

REALISE, forretningsudvikling

Mogens Morgen, transformation og kulturmiljøer

Her skal udvikles

Her er arealerne og bygningerne de tre teams har arbejdet med:

Slagterigrunden:

Ledigt areal – ca. 32.000 m2

Tulipbygningen – ca. 7.000 m2

Direktørboligen – ca. 700 m2

Frølagerbygningen – ca. 850m2

Banegårdsområdet:

Ledigt areal – ca. 15.000 m2 (bl.a efter nedrivninger på Færgevej)

Banegårdsbygningen – ca. 1.100 m2

Posthusbygningen – ca. 1.300 m2

Kulturområdet:

Kedelcentralen – ca. 1.000 m2

Kraftvarmeværket – ca. 1.600 m2

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce