Annonce
Sydfyn

Landejendom udbrændt og efterslukket: Brand begyndte i solvarmeanlæg

Beredskab Fyn måtte både søndag og tirsdag rykke ud til en brand i den samme landejendom. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Skårup: Der gik ild i en stråtækt landejendom på Skovmøllevej i Svendborg søndag eftermiddag.

Ingen personer kom til skade ved branden, men der skete store materielle skader, oplyser indsatsleder hos Beredskab Fyn Brian Andersen.

- Det er et hus, der er brændt fuldstændigt ned. Der står nogle vægge tilbage, der er delvist faldet sammen. Det bliver ikke til et hus igen, konkluderer indsatslederen.

Da Fyns Amts Avis taler med ham tirsdag formiddag, er han og sine kollegaer igen ude ved landejendommen, hvorfra der kort tid forinden er set røg. Derfor er Beredskab Fyn taget derud for at efterslukke, fortæller Brian Andersen.

- Murene og taget er jo væltet sammen ned i bygningen. Nede under murbrokkerne ligger trægulvene stadig og ulmer, og det er så blusset lidt op igen. Så nu har vi lige været ude og skylle det hele igennem igen, forklarer han.

Branden er ifølge Fyns Politi begyndt i et solvarmeanlæg på taget, skriver de i døgnrapporten.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce