Annonce
Sport

Lampard før playoff-finale: Spillerne skal nyde det

Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
Frank Lampard opfordrer sine spillere i Derby til at nyde kampen mod Aston Villa på trods af vigtigheden.

Frank Lampard har stået på Wembley et hav af gange som spiller.

Mandag står han der for første gang som manager, når hans mandskab, Derby, møder Aston Villa i playoff-finalen i Championship.

Finalen bliver kaldt den mest værdifulde, fordi der er en plads i Premier League og ifølge flere medier 170 millioner pund - 1,4 milliarder kroner - på spil.

Alligevel opfordrer han sine spillere til at nyde oplevelsen på Wembley.

- Vi skal virkelig nyde det, for det sker ikke særlig tit. Man vil gerne sætte et godt aftryk, når man spiller der.

- Vi har en god blanding af spillere. Nogle har allerede prøvet det, og de skal føre an og tale med de unge spillere. For de spillere, der ikke har prøvet det, er det vigtigt at vide, hvad de har i vente, siger Frank Lampard til klubbens hjemmeside.

Derby fandt vej til finalen ved at besejre Leeds over to kampe. Første opgør endte med en udesejr til Leeds, men i returopgøret på Elland Road slog Derby til og vandt 4-2.

Aston Villa besejrede West Bromwich efter 2-1 hjemme og 4-4 på udebane. Det er andet år i træk, at Aston Villa står i playoff-finalen. Sidste år endte det i skuffelse med et nederlag til Fulham.

Det må ikke ske igen, understreger anfører Jack Grealish.

- Det var den værste følelse. Jeg var helt knust, og jeg havde ikke meget tilbage i benene. Det er aldrig rart at tabe en finale og specielt ikke så stor en finale.

- Jeg tabte FA Cup-finalen, men playoff-finalen er nok den største, fordi det er den kamp, hvor der er mest på spil i hele verden, siger midtbanespilleren til Sky Sports.

- Det var en svær kamp mod et godt Fulham-hold, men i år er vores hold meget anderledes. Vi er yngre og mere energiske, så jeg håber, at det kan ses til banen på Wembley, siger han.

Kampen mellem Derby og Aston Villa sparkes i gang klokken 16 dansk tid. Vinderen følger Norwich og Sheffield United op i Premier League.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce