Annonce
Nordfyn

Laila må lukke sin butik efter kun ni måneder

Laila Jørgensen havde forsøgt at udvælge varer til butikken, som ikke ellers er at finde i Bogense. Foto: Dorthe Wolff
Laila Jørgensen, der tidligere i år satsede alt på at sælge brugskunst, nisser og andet godt fra Østergade 4, lukker nu butik Troldegrenen efter kun ni måneder. Derfor står fremtiden vidt åbent for Laila Jørgensen, som ikke har prøvet at være ledig i 30 år.
Annonce

Bogense: Der gik ikke mere end ti minutter, fra Laila Jørgensen havde lavet et opslag om ophørsudsalg i Troldegrenen, før den første kunde stod i butikken. I butikkens åbningsperiode har det ellers været meget sparsomt med kunder, og det er grunden til, at Laila Jørgensen inden længe drejer nøglen om for sidste gang.

- Der er simpelthen ikke kundegrundlag til det i Bogense, og fra start har jeg sagt, at jeg ikke vil have gæld i det, så derfor skal jeg hive i bremsen nu. Det er selvfølgelig ærgerligt, fordi det er en hobby, som jeg troede, at jeg kunne leve af.

Laila Jørgensen fortæller, at hun har formået at betale udgifterne som butikslokalets husleje på 3700 kroner, men:

- Jeg får bare ikke nogen løn. Og jeg synes, at det er lidt uhyggeligt, at ti minutter efter jeg lagde et opslag op om, at der var ophør, så var der folk i butikken. Det skal siges, at der også har været trofaste kunder, men der er også folk i Bogense, der slet ikke har opdaget, at jeg ligger her.

Placeringen på Østergade 4 fejler ikke noget, men der er alligevel ikke nok, der har fundet vej dertil. Foto: Dorthe Wolff
Annonce

Kæmpe succes ude af huset

Laila Jørgensen har ellers oplevet positiv respons på de forskellige julemarkeder, hun har været på for at sælge sine ting.

- Vi har lige været på julemarked på Boltinggaard nede i Ringe, og det var en kæmpe succes. Derfor kan det godt gøre lidt ondt, at Troldegrenen ikke kan køre, når man er så populær, når man kommer ud.

Det efterlader måske et spørgsmål om, om Laila Jørgensen har gjort nok for at reklamere for butikken.

- Jeg synes egentlig, at vi har gjort en masse, for vi har både været i aviser, på Facebook og der er en masse mennesker, der har set os til Rosenfestivalen.

Annonce

Nyt liv

Klokken er slået, og Laila Jørgensen er allerede i gang med at kigge sig om efter et nyt arbejde. Inden Laila Jørgensen åbnede Troldegrenen, arbejdede hun på Lidl's hovedkontor i Kolding i 11 år, og nu skal hun til at finde ud af, hvad hun nu skal lave.

- Det er 30 år siden, jeg sidst har været ledig og jobsøgende, så jeg ved slet ikke, hvordan man gør! Det er en helt ny verden for mig, men jeg er åben for alt, der måtte byde sig, lyder det fra den 55-årige - snart tidligere - butiksindehaver, der oprindeligt er regnskabsuddannet.

Sidste åbningsdag bliver den 23. december, og ind til da er der op til 80 procent på varerne i butikken, og nogle ting bliver solgt til indkøbspris. De varer, der ikke måtte blive solgt, tager Laila med hjem til Mejlskov og sælger dem over nettet derfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce