Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lageret skal tømmes: Festival brænder inde med øl - og sælger det til spotpris

Midtfyns Festival med festivalleder Kim Skovby Klindt i spidsen sælger nu ud af 2020-øllen, som arrangørerne er brændt inde med. Arkivfoto/pr-foto
Der blev ingen Midtfyns Festival i 2020, og derfor har festivalen et lager fyldt med den specialøl, der var produceret til lejligheden. Nu skal der ryddes op og tømmes ud, så der kan blive plads til en ny øl til festivalen i 2021.

Midtfyn: - Vi har nogle øl fra sidste år, som vi af gode grunde ikke fik solgt.

Sådan lyder festivalleder Kim Skovby Klindts begrundelse for, at Midtfyns Festival nu har sat de overskydende kasser med specialøl til salg.

Øllen er en mørk ale lavet i samarbejde med Eventyrligt Øl, der er et samarbejde mellem en stribe fynske mikrobryggerier. Den blev lanceret ved et arrangement på Gluds Café i Ringe i slutningen af februar sidste år. Altså blot to uger inden hele landet lukkede ned.

Annonce

Resten er historie. Arrangørgruppen måtte aflyse 2020-festivalen, som bare var nummer to i rækken, siden den af frivillige kræfter atter er blevet vækket til live i 2019.

Omkring 300 specialøl står nu på festivalens lager og samler støv. Men det skal være slut.

- Nu rydder vi op og gør rent bord. Vi er brændt inde med nogle øl, og dem vil vi selvfølgelig bare af med, fortæller Kim Skovby Klindt.

Kan ikke sælges på festival i år

Selv om andre festivaler har kastet håndklædet i ringen, så fastholder arrangørerne bag Midtfyns Festival, at Dyrskuepladsen i Ringe bliver fyldt med musik og god stemning 3. og 4. september.


Vi vil gerne lave en øl, der passer bedre til årstiden. Nu har vi jo flyttet festivalen fra foråret til efteråret, så nu laver vi en øl, der har nogle æbletoner, som passer bedre til sæsonen.

Kim Skovby Klindt, festivalleder


Men øllen fra sidste år kan ikke sælges til festivalen i år - dog ikke fordi den er for gammel.

- Vi har et godt samarbejde med det bryggeri, der hedder Coisbo, og vi vil gerne lave en øl, der passer bedre til årstiden. Nu har vi jo flyttet festivalen fra foråret til efteråret, så nu laver vi en øl, der har nogle æbletoner, som passer bedre til sæsonen, forklarer Kim Skovsby Klindt.

- Og så skal vi jo alligevel have lavet en ny etikette, fordi der står 2020 på den gamle, tilføjer han.

Den nye 2021-øl er lige på trapperne.

- Inden længe laver vi en lanceringsfest for vores nye øl. Vi laver både én lanceringsfest i Ringe på Gluds Café og én på Flakhaven i Odense, fortæller festivallederen, der lover mere information, når vi nærmer os.

I mellemtiden kan man altså købe en kasse med 15 styk af 2020-øllen til 300 kroner. Det giver en stykpris på 20 kroner, mens øllen normalt har en "festivalpris," som Kim Skovby Klindt kalder det, på 40-45 kroner.

Spotprisen giver kun få kroner i overskud til arrangørerne.

- Nu sælger vi dem faktisk bare for at komme af med dem, lyder det fra Kim Skovby Klindt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Anden halvleg i gang: Danmark foran 1-0

Annonce