Annonce
Nyborg

LAG-puljen skal tømmes

Ejerne på Sulkendrup Mølle har tidligere fået EU-midler til renovering af møllen gennem foreningen LAG SØM, som støtter projekter i det østfynske, syd- og midtfynske område. Arkivfoto: John Fredy
1,4 millioner kroner venter på gode projekter under LAG SØM-puljen i årets sidste runde. Der er ansøgningsfrist 2. september.

Nyborg: Stakladen Sydfyn på Tåsinge, udvikling af en geopark i Det Sydfynske Øhav og et tv-produktionsselskab i Haastrup var blandt de projekter, som fik midler fra LAG SØM i seneste runde. En runde, hvor ingen østfynske projekter var imellem.

Nu venter 1,4 millioner på gode og innovative projekter i årets sidste ansøgningsrunde, oplyser formand for foreningen, Kurt Storknæs i en pressemeddelelse.

Han understreger, at alle projekter, der rammer et eller flere af foreningens fem overordnede mål er meget velkomne med en ansøgning senest 2. september.

LAG SØM støtter projekter i Svendborg, Nyborg og Faaborg-Midtfyn kommuner og særligt projekter, der kan noget inden for turisme, fødevarer, kultur og naturværdier er interessante.

Job og rammevilkår

Den lokale aktionsgruppens opgave er at udvikle inden for to overordnede områder, nemlig jobskabelse og rammevilkår. Det kan være til iværksætteri og udvikling af virksomheder eller til udvikling af attraktive lokalområder. Målet er, at de bedre vilkår vil sikre, at flere bosætter sig i området og at færre flytter.

- Vi kunne godt tænke os at se projekter, der vil samarbejde over landegrænserne eller styrke udviklingen af fælles ressourcer og skabe sammenhængende faciliteter i de tre kommuner, påpeger Kurt Sorknæs.

Annonce

Støtte til 100 projekter

Siden 2015 har foreningen støttet næsten 100 projekter og den vej skabt både arbejdspladser og aktiviteter i lokalområderne. Har man lyst til at søge midler, er det en god idé at kontakte foreningens koordinator og få vurderet sin idé. Hun hedder Dorthe Toudal Simonsen, og flere oplysninger kan findes på LAG SØM's hjemmeside.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce