Annonce
Nyborg

LAG-puljen skal tømmes

Ejerne på Sulkendrup Mølle har tidligere fået EU-midler til renovering af møllen gennem foreningen LAG SØM, som støtter projekter i det østfynske, syd- og midtfynske område. Arkivfoto: John Fredy
1,4 millioner kroner venter på gode projekter under LAG SØM-puljen i årets sidste runde. Der er ansøgningsfrist 2. september.

Nyborg: Stakladen Sydfyn på Tåsinge, udvikling af en geopark i Det Sydfynske Øhav og et tv-produktionsselskab i Haastrup var blandt de projekter, som fik midler fra LAG SØM i seneste runde. En runde, hvor ingen østfynske projekter var imellem.

Nu venter 1,4 millioner på gode og innovative projekter i årets sidste ansøgningsrunde, oplyser formand for foreningen, Kurt Storknæs i en pressemeddelelse.

Han understreger, at alle projekter, der rammer et eller flere af foreningens fem overordnede mål er meget velkomne med en ansøgning senest 2. september.

LAG SØM støtter projekter i Svendborg, Nyborg og Faaborg-Midtfyn kommuner og særligt projekter, der kan noget inden for turisme, fødevarer, kultur og naturværdier er interessante.

Annonce

Job og rammevilkår

Den lokale aktionsgruppens opgave er at udvikle inden for to overordnede områder, nemlig jobskabelse og rammevilkår. Det kan være til iværksætteri og udvikling af virksomheder eller til udvikling af attraktive lokalområder. Målet er, at de bedre vilkår vil sikre, at flere bosætter sig i området og at færre flytter.

- Vi kunne godt tænke os at se projekter, der vil samarbejde over landegrænserne eller styrke udviklingen af fælles ressourcer og skabe sammenhængende faciliteter i de tre kommuner, påpeger Kurt Sorknæs.

Støtte til 100 projekter

Siden 2015 har foreningen støttet næsten 100 projekter og den vej skabt både arbejdspladser og aktiviteter i lokalområderne. Har man lyst til at søge midler, er det en god idé at kontakte foreningens koordinator og få vurderet sin idé. Hun hedder Dorthe Toudal Simonsen, og flere oplysninger kan findes på LAG SØM's hjemmeside.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce