Annonce
Nordfyn

Lade gået op i flammer: - Det var voldsomt i starten

Skamby: Der er torsdag morgen ikke meget tilbage af den lade på Torupvej ved Skamby, der i løbet af natten har brændt kraftigt.

- Det var voldsomt i starten. Vi har så småt styr på det nu, men i starten var det voldsomt, siger Mads Buse, indsatsleder ved Beredskab Fyn.

Branden blev anmeldt klokken 02.01, og klokken otte er meldingen fra indsatslederen, at der fortsat arbejdes på laden, som er mere end hårdt medtaget af flammerne.

Annonce

- Vi er i gang med efterslukningsfasen, og vi er nok færdige om et par timer, siger han.

Branden var voldsom, da brandfolkene først kom frem. Foto: Mads Buse/Beredskab Fyn

Tagkonstruktionen er væk

Efterslukningsarbejdet består blandt andet i at få blandt andet halm og spær fra den sammenstyrtede tagkonstruktion ud af bygningen med en kran, så det ikke ligger og ulmer.

- Så længe gavlene stadig står, skal vi ikke derind, for man kan virkelig komme til skade, hvis de vælter, siger Mads Buse.

Kranen er et bidrag fra Beredskabsstyrelsen, som har assisteret beredskab Fyn ved branden. I alt har der været omkring 20 brandfolk på arbejde fordelt på to sprøjtebiler og fire tankbiler, foruden redningskranen.

Lade i flammer ved Skamby på Nordfyn. Foto: Local Eyes
Annonce

Brandårsagen er ukendt

Bygningen, der er blevet raseret af branden, er en fritliggende længe på en større gård. Den er blevet brugt til opbevaring af diverse landbrugsmaskiner, herunder havetraktorer og en teleskoplæsser.

- Det er alt sammen gået til i branden, siger Mads Buse.

Bygningen indeholdt også et oplag af halm samt et halmfyr.

Ingen mennesker eller dyr har været i fare ved branden. Hvordan den er opstået er usikkert, og det skal en brandundersøgelse vise.

Bygningen bestod af flere rum, og den blev brugt til opbevaring af blandt andet landbrugsmaskiner. Foto: Mads Buse/Beredskab Fyn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Assens

Tina undrer sig over 'sandstrandsrabatter' i industriområde: - Det ville passe så fint, hvis vi var en vesterhavskommune, men det er vi ikke

Annonce