Annonce
Kerteminde

Ladbydragen søsættes: Vikingemuseet skruer op for aktivitetsknappen

Ladbydragen søsættes torsdag klokken 18. Programmet i forbindelse med søsætningen begynder klokken 16. Arkivfoto: Michael Bager

Vikingemuseet Ladby fejrer Store Bededagsaften med at sætte Ladbydragen i vandet. I forbindelse med søsætningen har museet sammensat et program med mange forskellige aktiviteter. Afdelingslederen på museet fortæller, at denne søsætningsaften vil blive en tradition, men det er også et udtryk for, at museet gerne for fremtiden vil tilbyde mange flere aktiviteter, fordi der nu blevet plads til det.

Ladby: Hvert år ved forårstid begynder det at krible i enhver vikings årer. For så skal vikingeskibene i vandet og til søs, og årebladene sættes i bølgen.

Torsdag aften er det Store Bededagsaften, og det er også den aften, hvor Ladbydragen atter rammer vandet.

Ved søsætningen sætter Vikingemuseet Ladby alle sejl til for at give de fremmødte en god vikinge-oplevelse. Blandt andet vil der være vikingekampshow, spydkast, islandske heste og varme hveder.

Denne aftens aktiviteter er også et udtryk for, hvad museet gerne for fremtiden vil tilbyde sine besøgende af oplevelser.

- Det har længe været et ønske for os at få opgraderet på vores event-aktiviteter, fortæller Claus Frederik Sørensen, som er afdelingsleder på vikingemuseet.

- Potentialet til at skabe en masse aktiviteter ved museet er her, men tidligere har vi haft den lille hæmsko, at vores plads har været umådeligt begrænset.

- Nu er det lykkes at få en jordudvidelse på 4,8 hektar. Vi har et super brugbart landskab ned til Kertinge Nor, og der er også plads til at udvide til de her aktiviteter. Derfor var der ikke længere noget til at hindre for, at vi virkelig fik skruet op for aktivitetsknappen. Så det har vi simpelthen gjort nu, fortæller afdelingslederen.

Annonce
Klokken 17 finder det store vikingeskampshow sted på Vikingemuseet Ladby torsdag. Det er gruppen Palne-Tokies Friemænd, som hører hjemme i Rynkeby, der skal kæmpe mod hinanden. PR-foto

Kom på besøg igen

Han fortæller, at det netop med søsætningen af Ladbydragen også er muligt at gøre det til en traditionrig dag på Store Bededagsaften.

- Målet er, at vi gerne vil skabe en hyggelig dag på den her måde hvert år. Det har vi muligheden for nu. Det havde vi ikke sidste år med det frimærke, som vi havde at gøre godt med dengang. Derfor er det også et udtryk for at vise, hvor vi gerne vil hen med events og aktiviteter, forklarer Claus Frederik Sørensen og siger, at det også er for at vise, at man ikke bare skal besøge kongen i graven, når man er på Vikingemuseet Ladby.

- Han er stadig vores vigtigste attraktion, men besøgende må gerne tænke: Det er egentlig en heldagsudflugt at besøge museet for sikke fantastiske udearealer, og hvor er der mange ting, man kan prøve. Her er en god stemning, og vi må da have madpakken med, for det er helt fantastisk at sidde ned til Noret og opleve den natur, forklarer han og understreger, at det for museet stadig er vigtigt, at det er hyggen, der er i centrum.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce