Annonce
Kerteminde

Ladbydragen søsættes: Vikingemuseet skruer op for aktivitetsknappen

Ladbydragen søsættes torsdag klokken 18. Programmet i forbindelse med søsætningen begynder klokken 16. Arkivfoto: Michael Bager

Vikingemuseet Ladby fejrer Store Bededagsaften med at sætte Ladbydragen i vandet. I forbindelse med søsætningen har museet sammensat et program med mange forskellige aktiviteter. Afdelingslederen på museet fortæller, at denne søsætningsaften vil blive en tradition, men det er også et udtryk for, at museet gerne for fremtiden vil tilbyde mange flere aktiviteter, fordi der nu blevet plads til det.

Annonce

Ladby: Hvert år ved forårstid begynder det at krible i enhver vikings årer. For så skal vikingeskibene i vandet og til søs, og årebladene sættes i bølgen.

Torsdag aften er det Store Bededagsaften, og det er også den aften, hvor Ladbydragen atter rammer vandet.

Ved søsætningen sætter Vikingemuseet Ladby alle sejl til for at give de fremmødte en god vikinge-oplevelse. Blandt andet vil der være vikingekampshow, spydkast, islandske heste og varme hveder.

Denne aftens aktiviteter er også et udtryk for, hvad museet gerne for fremtiden vil tilbyde sine besøgende af oplevelser.

- Det har længe været et ønske for os at få opgraderet på vores event-aktiviteter, fortæller Claus Frederik Sørensen, som er afdelingsleder på vikingemuseet.

- Potentialet til at skabe en masse aktiviteter ved museet er her, men tidligere har vi haft den lille hæmsko, at vores plads har været umådeligt begrænset.

- Nu er det lykkes at få en jordudvidelse på 4,8 hektar. Vi har et super brugbart landskab ned til Kertinge Nor, og der er også plads til at udvide til de her aktiviteter. Derfor var der ikke længere noget til at hindre for, at vi virkelig fik skruet op for aktivitetsknappen. Så det har vi simpelthen gjort nu, fortæller afdelingslederen.

Klokken 17 finder det store vikingeskampshow sted på Vikingemuseet Ladby torsdag. Det er gruppen Palne-Tokies Friemænd, som hører hjemme i Rynkeby, der skal kæmpe mod hinanden. PR-foto
Annonce

Kom på besøg igen

Han fortæller, at det netop med søsætningen af Ladbydragen også er muligt at gøre det til en traditionrig dag på Store Bededagsaften.

- Målet er, at vi gerne vil skabe en hyggelig dag på den her måde hvert år. Det har vi muligheden for nu. Det havde vi ikke sidste år med det frimærke, som vi havde at gøre godt med dengang. Derfor er det også et udtryk for at vise, hvor vi gerne vil hen med events og aktiviteter, forklarer Claus Frederik Sørensen og siger, at det også er for at vise, at man ikke bare skal besøge kongen i graven, når man er på Vikingemuseet Ladby.

- Han er stadig vores vigtigste attraktion, men besøgende må gerne tænke: Det er egentlig en heldagsudflugt at besøge museet for sikke fantastiske udearealer, og hvor er der mange ting, man kan prøve. Her er en god stemning, og vi må da have madpakken med, for det er helt fantastisk at sidde ned til Noret og opleve den natur, forklarer han og understreger, at det for museet stadig er vigtigt, at det er hyggen, der er i centrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce