Annonce
Kerteminde

Ladbydragen opgiver at sejle rundt om Fyn: Vikingerne beder om hjælp til at få båden under Langebro på lørdag

På lørdag skal Ladbydragen igen under Langebro, og der er brug for din vægt. Arkivfoto: Amanda Flyvbjerg
Vinden blæser i den forkerte retning, så vikingerne kan ikke sejle rundt om Fyn.

Kerteminde: Ladbydragen er på sit første sommertogt med lokale vikinger ombord og var lørdag med til at fejre vikingeskibet Sebbe Als' 50 års jubilæum i Augustenborg på Als.

Nu sejler vikingeskibet hjem til Fyn igen og er nu nødt til at sejle hen,"hvor vinden blæser."

Egentlig skulle vikingeskibet havde været Fyn rundt, men da skibet er afhængig af vind og vejr, kan det ikke lade sig gøre.

Vejrguderne blæser nemlig på den plan, som Ladbydragens besætning oprindeligt havde. Der er simpelthen for meget modvind, og så må gasterne ombord på skibet bare rette ind, fortæller Marianne Sternkopf, der er med på sommertogtet.

Derfor går ruten hjem syd om Fyn som på turen ud, og på lørdag kommer Ladbydragen hjem.

Annonce

Ladbydragen skal bruge din vægt

Igen vil besætningen gerne anmode om, at der er folk, der vil agere "sten med ben på," når vikingeskibet skal under Langebro i Kerteminde, så det kan komme hjem til Ladby.

Så hvis du vil hjælpe, skal du på lørdag klokken 17 stå klar i renæssancehavnen - parat til at springe om bord på Ladbydragen og være en del af den vægt, der får hæk og stævn (skibets to ender, red.) så langt ned mod vandoverfladen som muligt.

- Det kan godt være, at vinden blæser på os nu, men vi vil ikke blæse nogen et stykke, så vi vil gerne have, at folk hjælper os med lidt medvind, så vi kan komme under broen, understreger Marianne Sternkopf

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce