Annonce
Kerteminde

Ladbydragen kom ikke under broen

Foto: Helle Kryger

Det dramatiske højdepunkt på Havnens Dag, hvor Ladbydragen for første gang skulle sejle under Langebro og ud mod åbent vand, blev aflyst

Kerteminde: Adskillige forventningsfulde gæster som var taget til Havnens Dag i Kerteminde for at se Ladbydragen forsøge at sejle under Langebro, måtte lørdag nøjes med en snak med skibslaugets formand Gerhard Neppl og besætningen, som havde lagt til på fjordsiden af Renæssancehavnen. Med havvandet brusende under Langebro i retning mod havnebassinet stod det hurtigt klart, at nogen havde set forkert i tidevandstabellerne.

- Vi havde regnet med, at der ville være stille vand omkring klokken 15, men det er altså ude i havnebassinet og ikke under broen, så vi har været nødt til at aflyse, fortæller Gerhard Neppl.

Når masten er lagt ned, hoved og hale på Ladbydragen er afmonteret, og 30 personer er gået ombord som ballast, stikker skibet halvanden meter over havoverfladen. Operationen skal foretages med kirurgisk præcision, for præcist i overgangen mellem flod og ebbe ligger vandet så stille, at der er cirka 1,7 meter at gøre godt med under broen, hvis skib og mandskab skal slippe helskindet derfra.

Planen er at styre skibet lige unde ved at binde tovværk fast til begge ender af skibet.

- Vi binder tovværk til rækværket på Langebro og fast til skibet for at undgå, at det glider over mod bropillerne. Men det bliver en anden dag. Vi er i en lærefase, og så har vi da prøvet den dér, fortæller Gerhard Neppl og peger ud mod de strømmende vandmasser.

Da Havnens Dag var slut trak en motorbåd fra Kerteminde Sejlklub sikkert vikingeskibet mod Ladby igen. Hvornår næste forsøg finder sted, kan ingen endnu give et svar på.

Foto: Helle Kryger
Formand for Ladby Skibslaug, Gerhard Neppl. Foto: Helle Kryger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce