Annonce
Kerteminde

Ladbydragen kom ikke under broen

Foto: Helle Kryger

Det dramatiske højdepunkt på Havnens Dag, hvor Ladbydragen for første gang skulle sejle under Langebro og ud mod åbent vand, blev aflyst

Kerteminde: Adskillige forventningsfulde gæster som var taget til Havnens Dag i Kerteminde for at se Ladbydragen forsøge at sejle under Langebro, måtte lørdag nøjes med en snak med skibslaugets formand Gerhard Neppl og besætningen, som havde lagt til på fjordsiden af Renæssancehavnen. Med havvandet brusende under Langebro i retning mod havnebassinet stod det hurtigt klart, at nogen havde set forkert i tidevandstabellerne.

- Vi havde regnet med, at der ville være stille vand omkring klokken 15, men det er altså ude i havnebassinet og ikke under broen, så vi har været nødt til at aflyse, fortæller Gerhard Neppl.

Når masten er lagt ned, hoved og hale på Ladbydragen er afmonteret, og 30 personer er gået ombord som ballast, stikker skibet halvanden meter over havoverfladen. Operationen skal foretages med kirurgisk præcision, for præcist i overgangen mellem flod og ebbe ligger vandet så stille, at der er cirka 1,7 meter at gøre godt med under broen, hvis skib og mandskab skal slippe helskindet derfra.

Planen er at styre skibet lige unde ved at binde tovværk fast til begge ender af skibet.

- Vi binder tovværk til rækværket på Langebro og fast til skibet for at undgå, at det glider over mod bropillerne. Men det bliver en anden dag. Vi er i en lærefase, og så har vi da prøvet den dér, fortæller Gerhard Neppl og peger ud mod de strømmende vandmasser.

Da Havnens Dag var slut trak en motorbåd fra Kerteminde Sejlklub sikkert vikingeskibet mod Ladby igen. Hvornår næste forsøg finder sted, kan ingen endnu give et svar på.

Annonce
Foto: Helle Kryger
Formand for Ladby Skibslaug, Gerhard Neppl. Foto: Helle Kryger
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce