Annonce
112

Lad ikke tasken ligge: Byge af indbrud i biler ved Rosengårdcentret

Det er i løbet af den seneste uge særligt gået ud over mindre biler, når der har været indbrud på parkeringspladserne ved Rosengårdcentret. Arkivfoto: Michael Bager.
Mindst seks små biler er på under en uge blevet udsat for indbrud på indkøbscentrets parkeringspladser. I alle sagerne har tyvene stjålet tasker - flere af dem med bærbare computere.
Annonce

Odense: Både politiet og Rosengårdcentret har i årevis advaret kunderne mod at lade værdigenstande ligge, når de parkerede bilen ved centret, men det er endnu ikke alle, som tager advarslerne alvorligt. Så her er seks nye, gode grunde til at følge opfordringen og tage sin taske med sig, når man låser sin bil på en af Rosengårdcentrets parkeringspladser.

Sidst på eftermiddagen torsdag 28. november kom ejeren af en Ford Ka tilbage til sin bil og fandt sideruden i venstre fordør knust. Tyven havde kigget sig om i bilen og fundet en sort Hummel-taske, som blandt andet indeholdt en bærbar pc af mærket Lenovo, en oplader til computeren og en sort tegnebog i læder.

Tirsdag 3. december lod ejeren af en Renault Clio bilen stå på en af Rosengårdcentrets parkeringspladser i 20 minutter. Det var nok til, at en tyv kunne nå at knuse sideruden ved førersædet og snuppe en Fjällräven-taske med blandt andet en Apple Macbook Pro, en iPad, en oplader, en Apple pencil, flere usb-stik og et penalhus.

Mindre end en time senere, klokken 14.30, opdagede endnu en kunde ved centret et indbrud i sin bil. Det var gået ud over en Citroën C1, og ejeren måtte konstatere, at tyven havde taget en taske med en Apple Macbook Pro med oplader, en drikkedunk og et penalhus.

Så gik der tre timer, og endnu en bilejer fandt en rude smadret i sin bil. Den højre siderude ved bagsædet var knust i en Suzuki Swift var blevet knust, og fra bilens bagagerum havde tyven taget tre skoletasker.

Annonce

Tøm bilen før tyven gør det

Onsdag aften modtog politiet endnu en anmeldelse om et indbrud ved Rosengårdcentret, og igen var det gået ud over en lille bil - denne gang en Toyota Aygo. Indbruddet var sket mellem klokken 18.20 og 20.55, og tyven var formentlig kommet ind i bilen ved at løsne bagruden, kunne bilejeren fortælle politiet.

På den måde kunne tyven få fat i en taske, som stod bag førersædet. I tasken var en bærbar computer.

Og torsdag tikkede nok en anmeldelse ind om et tyveri fra parkeret bil. Anmelderen kunne fortælle politiet, at der var blevet stjålet en sort rygsæk med en bærbar af pc af mærket Lenovo fra en sort Toyota Aygo. Det var sket onsdag mellem klokken 17 og 18.

Rosengårdcentrets parkeringspladser fylder mere end fem hektar, og center manager Casper Bach Andersen har tidligere forklaret til Fyens Stiftstidende, at det vil kræve for mange ressourcer at patruljere alle parkeringspladserne med vagter.

Rådet er derfor stadig: Tøm bilen før tyven gør det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce