Annonce
Indland

LA: Regeringen har hutlet sig igennem det første år

Politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA) kalder regeringens største bedrift, at den har "hutlet" sig igennem et helt folketingsår.

Regeringens flotteste præstation er ifølge det næststørste støtteparti, at den har hutlet sig igennem et år.

Annonce

Liberal Alliance støtter Venstre-regeringen, slår politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA) fast under sin taletid ved Folketingets afslutningsdebat. Men der er et men.

- Lad det være sagt med det samme. Dens flotteste præstation er, at den har hutlet sig igennem Folketinget et helt år.

- Nuvel - vi er glade for nogle af de resultater, der er kommet igennem.

- Hvis vi ser på det, der virkelig batter - at genstarte dansk økonomi og få styr på migrationsstrømmen, så er forventningerne større end resultaterne.

Den politiske ordfører lægger samtidig fra havn med en lyrisk indledning.

- Liberal Alliances ambition er at være som prinsen på den hvide reformhest, der kommer og redder velfærdsprinsessen af hendes skønhedssøvn.

Simon Emil Ammitzbøll sigter her mod efterårets varslede skattereform, hvor Liberal Alliance har sat næsen op efter skattelettelser i både bund og top.

- Man siger, at forventningens glæde er den største af alle. Og hold da op, hvor vi i LA glæder os. For sikke et efterår, vi står over for!

Modsat sagde DF-formand Kristian Thulesen Dahl tidligere under folketingsdebatten, at der ikke er noget, der indikerer, at der er råderum til skattelettelser. Men hvis der skulle dukke et råderum op, vil DF sænke skatten på de lave indkomster.

- Vores ønske er ikke topskattelettelser. Betyder det, at jeg udstikker nogen garanti eller stiller ultimative krav?

- Nej, det har vi ikke for vane at gøre. Men vi siger krystalklart, hvad vi går ind i forhandlingslokalet med et ønske om. Og det gør vi, for at danskerne kan måle og veje os og vurdere, om de synes, vi har gjort vores arbejde ordentligt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce