Annonce
Indland

LA-minister: Det skal fortsat koste at komme over Storebælt

Storebæltsbroen set fra toppen.

Liberal Alliance har været fortaler for, at det skulle være gratis at køre over Storebælt. Den nye transportminister, Ole Birk Olesen (LA), har dog ikke i sinde at fjerne broafgiften foreløbig.

Samme dag, som Liberal Alliance overtager Transportministeriet, dropper partiet mærkesag om at afskaffe afgiften Storebæltsbroen. Det skriver Ingeniøren

- Jeg repræsenterer regeringens politik nu, og regeringen har på nuværende tidspunkt ingen ambitioner nedskrevet i regeringsgrundlaget om, at det skal være gratis at køre over Storebælt, siger Ole Birk Olesen til Ingeniøren under mandagens ministeroverdragelse i Transport- og Bygningsministeriet.

Afskaffelsen af betaling for at køre over Storebælt indgår ellers i Liberal Alliances 2025-plan, og partiet stillede sidste år forslag om en folketingsbeslutning om at fjerne afgiften.

I Liberal Alliances 2025-plan står der således: "De afgifter, som danskerne betaler for biler og for brugen af dem, overstiger langt de offentlige omkostninger ved trafikken, og den nuværende omkostning ved at køre over Storebælt udgør en barriere for udviklingen, især på Fyn og det vestlige Sjælland. Hvis afgiften fjernes, vil det umiddelbart kunne aflæses i områdernes økonomiske vækst, og det vil binde Danmark endnu bedre sammen."

Det koster 240 kroner at krydse Storebælt i personbil. I stedet for brugerbetaling, som efter planen har betalt Storebæltsbroen af i 2029, har Liberal Alliance talt for at finde pengene på finansloven, for eksempel ved at tage dem fra erhvervsstøtten. Forslaget blev i 2015 forkastet af Folketinget med fire stemmer for og 109 imod.

Læs hele Liberal Alliances 2025-plan her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce