Annonce
Nyborg

LA'er: Jeg vil gerne være lidt efter Kenneth

Thomas Pulawski er uddannet datalog og har arbejdet som projektleder for en række større virksomheder. Privat er han bosat i Ullerslev. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Mens Liberal Alliances spidser kører rundt i ministerbiler, har der været tvivl om, hvorvidt partiet kunne blive klar til kommunalvalget. I sidste øjeblik har Thomas Pulawski meldt sig som eneste kandidat.

- Hvorfor har du ladet dig overtale til at tage endnu en tørn som kandidat for Liberal Alliance?

- Der er der flere årsager til. For det første, fordi det har fået et overskud i min dagligdag, som jeg ikke forventede for et halvt år siden. To, så synes jeg, at Kenneth Muhs har gjort det godt som borgmester. Men vi skal ikke hvile på laurbæerne. Der kunne godt komme en højere grad af liberalisering. Så jeg kunne godt forestille mig at være lidt efter Kenneth. Kommunen har en rimelig god økonomi, og jeg forstår ikke, hvorfor man ikke tænker skattelettelser med det samme. Vi har ressourcerne og mulighederne, men hvorfor gør vi ikke kommunen erhvervsvenlig? Det er ting, der ligger mig på sinde.

- Du er partiets eneste kandidat, og der kommer ikke flere, fordi fristen for at melde sig er udløbet. Hvordan vurderer du dine egne muligheder for at blive valgt?

- Det er ny jord, Liberal Alliance skal dyrke op i Nyborg Kommune, men jeg synes, mine chancer er rimelig gode. Der skal nok være plads til mig, hvis tingene flasker sig.

- Du stillede også op for fire år siden. Hvad kan du bruge den erfaring til?

- Jeg er blevet bedre til at bestemme mig for, hvad jeg skal fokusere på i valgkampen, herunder hvilke valgmøder jeg vil gå til. For fire år siden deltog vi i næsten alt. Denne gang skal vi fokusere på vores vælgersegment og så henvende os til dem direkte.

- En af de ting, Liberal Alliance har valgt at fokusere på, er lavere skatter. Det vil hverken S eller V være med til. Så hvorfor overhovedet tage kampen?

- Fordi nogen må gøre det. Der skal sættes noget pres på. Det gavner ingen, at vi er en af de kommuner i landet med den højeste skatteprocent.

- Kan det ligefrem være en fordel for jer, at I er de eneste, der siger det højt?

- Vi kommer ind i kampen som et mere liberalt parti end Venstre, og så skal vi have lidt kant. Så selvfølgelig kan det være en fordel, men det er samtidig en ulempe, at vi står alene. Jeg håber dog at kunne overbevise Venstre om, at det er den vej, vi skal gå.

- Et andet område, hvor LA gerne vil skabe kant, er i spørgsmålet om udlicitering. Hvor langt er I parate til at gå? Eller sagt på en anden måde: Hvor går smertegrænsen?

- Smertegrænsen for mig ligger højt. I bund og grund synes jeg ikke, at kommunen skal drive virksomhed. Andet end at lave kontrakter og samarbejdsaftaler med private virksomheder. Af flere årsager. Historien viser ikke, at politikere eller offentlige forvaltninger er særlig gode til at drive virksomhed. Men også fordi det er et lidt klodset signal at sende til private virksomheder, der overvejer at flytte hertil, at de risikerer at ligge i konkurrence med kommunale virksomheder. Først vil jeg dog gå efter de lavthængende frugter, for eksempel ved at se på, hvad andre kommuner har gjort.

- Så lad os være konkrete. Skal kommunen drive skoler og daginstitutioner?

- Kommunen kan sagtens være en spiller i konkurrencen, både med børnehaver og skoler. Problemet er, når kommunen eller statens giver sig selv fordele. Det ser vi med skolerne, hvor folkeskolerne har bedre vilkår.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Ny filmklub kom godt fra start

Annonce