Annonce
Nordfyn

Løsningernes Rum på Nordfyns Gymnasium: Døren blev åbnet til frivilligt arbejde

Jacob Hollingdal (th) og Sebastian Hansen (hvid skjorte) havde som ordstyrere et sikkert greb om Løsningernes Rum på Nordfyns Gymnasium. Foto: Michael Bager
140 elever deltog, da der onsdag blev holdt Løsningernes Rum på Nordfyns Gymnasium. Blandt emnerne, der blev debatteret, var, hvordan at flere unge bliver indraget i frivilligt arbejde.

Søndersø: Nordfyn er begunstiget af, at mange borgere yder frivilligt arbejde. Med til helheden hører dog, at de fleste af de frivillige skal findes i den lidt ældre generation. I hvert fald hvis man ser bort fra de sportslige foreninger.

Men onsdag formiddag blev døren i endnu højere grad åbnet til, at også ungdommen kan finde fodfæste i det frivillige univers. Det skete, da 2.d. på Nordfyns Gymnasium afsluttede deres syv uger lange journalistiske projektforløb RYK Nordfyn med Løsningernes Rum.

140 elever fra gymnasiet og omkringliggende skoler deltog i mødet, hvor fokus var at finde løsninger på nogle af de emner, som eleverne i 2.d. har arbejdet med. Herunder hvilke muligheder man som ung har for at yde frivilligt arbejde. Nogle af klassens elever havde på grund af regler eksempelvis stødt panden mod en mur, da de tilbød sig som hjælpere på lokale plejehjem.

Annonce

Selv om frivilligt arbejde er sjovt, kan det også være knaldhårdt, men man rykker sig som menneske, og opdager at arbejdet giver én selv mindst ligeså meget som dem, man hjælper.

Mette Landtved-Holm (V), formand for Erhverv-, Kultur- og Fritidsudvalget.

Flere muligheder

Marianne Larsen, der repræsenterede Røde Kors i Odense, fortalte om, hvad der skal til for, at man som ung kan bidrage ad den vej. Og hun pegede i lighed med andre af panelets deltagere på den menneskelige værdi i at involvere sig i frivilligt arbejde. En del af gymnasiets elever har en dagligdag med megen transport. Det kan derfor være vanskeligt at finde den fornødne tid til meget andet end skole og lektier.

Gymnasielærer Mette Fihl gjorde opmærksom på, at det er faktisk er muligt at gå frivilligt til hånde på gymnasiet. Muligheden har været der i flere år, men endnu har ingen elever gjort brug af den, selv om man får det tilføjet sit eksamensbevis. Det kunne eksempelvis være i form at være lektiehjælper.

Mange grønne kort

Løsningernes Rum er kendetegnet ved, at deltagerne stemmer og tilkendegiver, hvad de står for undervejs. Og bedømt ud fra hvor mange, der med grønne kort endte med at tilkendegive, at de ønsker at yde frivilligt arbejde, lod ordene fra panelets deltagere at gøre indtryk.

Konkret blev det forslået at lette overgangen fra tanke til handling ved i større grad og på forskellig vis at informere ungdommen om, hvad man kan kaste sig over. Mette Landtved-Holm (V), formand for Erhverv-, Kultur- og Fritidsudvalget, betonede, at det frivillige arbejde i givet fald skal udspringe af lyst.

- Der kommer som regel ikke noget godt ud at tvinge nogen til noget. Og selv om frivilligt arbejde er sjovt, kan det også være knaldhårdt, men man rykker sig som menneske, og opdager at arbejdet giver én selv mindst ligeså meget som dem, man hjælper, sagde Mette Landtved-Holm, der selv for omkring fire årtier siden var elev på Nordfyns Gymnasium.

Emma Marin, Victoria Johnsen og Frederikke Karlsen, nævnt i spredt rækkefølge, valgte at sætte fokus på, hvordan at unge mennesker kan få lettere adgang til at yde frivilligt arbejde. Foto: Michael Bager
Løsningernes Rum er kendetegnet af, at publikum undervejs tilkendegiver, hvad de mener om de emner og forslag, der debatteres. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];