Annonce
Kerteminde

Løsningen på brostenshelvedet koster op til 1,1 million kroner

På billedet ses prøvefeltet foran Tornøes Hotel. Foto: Peter Ammitzbøll
Hindsholmvej op til lyskrydset skal asfalteres, og Langegade skal cykel-sikres.
Annonce

Kerteminde: Byrådet havde på forhånd sat 1,1 millioner kroner af i budgettet til at finde en løsningen på problemerne med brostenen i Renæssancehavnen.

En del af pengene er allerede brugt, for kommunen skal betale halvdelen af den forundersøgelse som Schønherr Landskabsarkitekter lavet. Arkitekterne har blandt andet etableret et prøvefelt foran Tornøes Hotel med savede brosten for at teste, om det var en mere lydsvag løsning end de nuværende brosten. Det var det, og den undersøgelse kostede 350.000 kroner.

Annonce

Langegade skal cykel-sikres

Selve asfalteringen af Hindsholmvej indtil krydset ved Langebro, forventer kommunen vil koste 486.927 kroner.

Så er der 253.073 kroner tilbage i kassen, og de skal bruges til at finde en cykelvenlig løsning i Langegade.

- Når man læser høringssvarene i forhold til cyklisterne, så har der været nogle udfordringer i forhold til belægningen, fortæller borgmester Kasper Olesen.

Hvordan Langegade skal "cykel-sikres" bliver op til miljø- og teknikudvalget at finde ud af.

- Brostenene bliver liggende i Langegade, men der skal findes en cykel-sikker løsning, for vi er helt med på, at det er en udfordring at cykle i Langegade, og det skal der gøres noget ved, forklarer Kasper Olesen.

I Strandgade ligger der også kinesiske brosten, men her har kommunen ikke fået klager fra havarerede cyklister i samme omfang som i Langegade, så her får brostenen lov til at blive liggende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce