Annonce
Nyborg

Løsningen er fundet: Beskidte fliser i badelandet er fortid

Det er en produktionsfejl, der er årsag til, at der nu skal skiftes 350 kvadratmeter fliser i omklædningsrummene. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Der er nu fundet en løsning på problemerne med de beskidte fliser i omklædningsrummene, men hvornår rene, nye fliser bliver lagt, er endnu uklart.

Nyborg: Tidligere har Fyens Stiftstidende kunnet fortælle, at det endnu ikke er besluttet, om renoveringen af Nyborg Svømme- og Badeland skal finde sted i vinteren 2021 som planlagt, eller om den skal rykkes til sommeren 2022.

Men beslutningen om, hvorvidt renoveringen af badelandet skal foregå i 2021 eller 2022, er ikke den eneste udfordring, man står med, når det kommer til badelandet.

I september sidste år kunne Fyens Stiftstidende nemlig fortælle, hvordan de nylagte fliser i omklædningsrummene, kort tid efter de var lagt, så beskidte ud.

Annonce


Det er trist, vi skal igennem det, men vi var klar over, at det var den løsning, vi så hen mod.

Keld Arentoft, centerleder i Nyborg Svømme- og Badeland


Dengang kunne parterne dog ikke blive enige om, hvordan fejlen var opstået, eller hvem der havde ansvaret.

I stedet blev sagen overgivet til Voldgiftsnævnet, som i februar havde en uafhængig syns- og skønsmand ude for at kigge på fliserne i omklædningsrummene.

Og den sag er der nu kommet en afklaring på - i hvert fald indtil videre.

Allerede en uge efter de nye fliser blev lagt, kunne man se farveforskel på fliserne med produktionsfejl og fliserne uden. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Syns- og skønsmanden vurderede i februar, at årsagen til misfarvningerne i fliserne skyldes en produktionsfejl. Fliserne er mere ru i overfladen, hvilket gør, at der samles mere snavs på de fliser med fejl i.

Det betyder, at der nu er 350 kvadratmeter fliser i omklædningsrummene, der skal skiftes.

Syns- og skønsmanden mente dog ikke, at der var nogen grund til at skifte fliserne i selve baderummene, da ekstra rengøring ville kunne hjælpe på problemet der.

Ingen dato

Men selv om der nu er taget stilling til, at fliserne skal udskiftes, er der ikke nogen endelig dato for, hvornår det kommer til at ske. Både formanden for Kultur- og Fritidsudvalget og centerlederen i Nyborg Svømme- og Badeland håber dog på, at det kan lade sig gøre samtidig med den resterende renovering af badelandet.

- Det er trist, vi skal igennem det, men vi var klar over, at det var den løsning, vi så hen mod. Vi kunne jo se med det samme, at den var gal. Men hvis vi kan kombinere det med den anden renovering, kan vi have lukket mindst muligt, fortæller centerleder Keld Arentoft.

Da der er tale om en produktionsfejl i fliserne, regner Erik Rosengaard (V) med, at kommunen som udgangspunkt holdes fri af omkostningerne til udskiftningen.

- Der er stadig mulighed for at lave indsigelser mod afgørelsen, og jeg har også på fornemmelsen, at den sag ikke er overstået endnu, da der er flere forskellige holdninger til afgørelsen, men vi mener ikke, kommunen skal betale for en fejl som den her, siger han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Annonce